Σάλος έχει ξεσπάσει στη Βραζιλία μετά τη δημοσιοποίηση βίντεο που δείχνει αυτοκίνητο της αστυνομίας να σέρνει μια γυναίκα σε κεντρικό δρόμο του Ρίο Ντε Τζανέιρο.
 
Η Κλόντια ντα Σίλβα Φερέιρα χτυπήθηκε κατά τη διάρκεια ανταλλαγής πυροβολισμών στην παραγκούπολη που έμενε. Η αστυνομία έβαλε την τραυματισμένη Κλόντια ντα Σίλβα Φερέιρα στο πορτ μπαγκάζ του αυτοκινήτου.
 
Ωστόσο κατά τη μεταφορά της το πορτ μπαγκάζ άνοιξε και η 38χρονη σερνόταν στο δρόμο για αρκετή ώρα. Τελικά, φτάνοντας σε φανάρι, οι αστυνομικοί κατέβηκαν από το αυτοκίνητο και την έβαλαν και πάλι μέσα στο πορτ μπαγκάζ. Στο νοσοκομείο που μεταφέρθηκε διαπιστώθηκε ο θάνατός της.
 
«Ο θάνατος της Κλόντια σόκαρε το έθνος. Η Κλόντια ντα Σίλβα Φερέιρα είχε τέσσερα παιδιά, ήταν παντρεμένη και σηκωνόταν νωρίς το πρωί για να δουλέψει σε ξενοδοχείο του Ρίο», ανέφερε σε μήνυμά της στο Twitter η πρόεδρος της Βραζιλίας, Ντίλμα Ρούσεφ.
 
Οι αστυνομικοί συνελήφθησαν, ενώ οι συγγενείς της Κλόντια ντα Σίλβα Φερέιρα τους κατηγορούν πως την αντιμετώπισαν με αυτόν τον τρόπο γιατί πίστευαν πως ήταν μέλος τοπικής συμμορίας εμπόρων ναρκωτικών. «Δεν ήθελαν να τη σώσουν, νόμιζαν πως ήταν εγκληματίας», δήλωσε η κόρη της. 

Ads

Προσοχή σκληρές εικόνες