Ομάδες διαδηλωτών πυρπόλησαν μέρος του Προεδρικού Μεγάρου στο Σαράγεβο, στη Βοσνία, κατά τη διάρκεια της τρίτης ημέρας κινητοποιήσεων για την ανεργία, που ανέρχεται στο 27,5%, και την πολιτική απραξία και διαφθορά.

 
Σύμφωνα με το Reuters, διαδηλωτές πέταξαν φωτοβολίδα η οποία έσπασε το παράθυρο του Προεδρικού Μεγάρου με αποτέλεσμα να προκληθεί πυρκαγιά. Η αστυνομία έκανε χρήση νερού, χημικών αλλά και πλαστικών σφαιρών για να διαλύσει τους διαδηλωτές. Τουλάχιστον 150 άτομα τραυματίστηκαν την Παρασκευή από τις συγκρούσεις, ενώ ακόμη 130 τραυματίστηκαν την Πέμπτη. 
 
Μαζικές διαδηλώσεις πραγματοποιήθηκαν στην Τούζλα, στα βόρεια της Βοσνίας. Ένα κυβερνητικό κτίριο πυρπολήθηκε κατά τη διάρκεια συγκρούσεων διαδηλωτών και αστυνομικών δυνάμεων. Οι αρχές της πόλης ανακοίνωσαν το κλείσιμο των σχολείων για λόγους ασφαλείας. Διαδηλώσεις και συγκεντρώσεις διαμαρτυρίας για την υψηλή ανεργία έγιναν και σε άλλες πόλεις, όπως στις Ζένιτσα, Μπίχατς και Μοστάρ.
 

 
Εκτεταμένα επεισόδια σημειώθηκαν και την Πέμπτη στην Τούζλα, βιομηχανική ζώνη στη βόρεια Βοσνία, όπου τα τελευταία χρόνιο η ανεργία έχει εκτοξευτεί μετά το κλείσιμο πολλών εργοστασίων. Σύμφωνα με τις αρχές μεταξύ των τραυματιών είναι περίπου 100 αστυνομικοί.
 
«Αντιμετωπίζουμε διαφορετικά τους εργαζόμενους, που έμεινα χωρίς δουλειά και χάνουν βασικά δικαιώματά τους όπως την υγειονομική περίθαλψη, και τους χούλιγκαν που εκμεταλλεύονται αυτήν την κατάσταση για να προκαλέσουν χάος», δήλωσε ο πρωθυπουργός Νερμίν Νίκσιτς, σημειώνοντας πως η αστυνομία και εισαγγελείς θα πρέπει να λάβουν μέτρα εναντίον των δεύτερων.