Ο βουλευτής του αλβανικού κόμματος BESA, Καστριότ Ρετζέπι δήλωσε ότι έλειπε με την θέληση του από την ψηφοφορία της πρότασης μομφής κατά του Ζόραν Ζάεφ.  Υπενθυμίζεται ότι χάρη στην απουσία του απέτυχε το σχέδιο της αντιπολίτευσης να ρίξει την κυβέρνηση Ζάεφ, καθώς χωρίς αυτόν η αντιπολίτευση δεν συγκέντρωσε τις απαιτούμενες 61 ψήφους. 

Ads

Όπως είπε στις δηλώσεις του «φοβόταν για την ασφάλειά του», γιατί ήταν δύσκολο να εναντιωθεί στο κόμμα του. Το κόμμα τον διέγραψε την επόμενη ημέρα. 

Ο κ. Ρετζέπι δήλωσε ότι «Εκτιμώντας συνολικά την κατάσταση, από τη στιγμή που δεν θα παρίστανται βουλευτές από την πλειοψηφία θα ήμουν ο μοναδικός βουλευτής που θα ψήφιζα κατά . Δεν ήμουν σίγουρος για την ασφάλειά μου, ότι δεν θα δεχόμουν λεκτική επίθεση ή ακόμα και σωματική. Εχουν υπάρξει τέτοιες περιπτώσεις. Δεν το είπα ούτε στην οικογένειά μου, αλλά στην διάρκεια της ημέρας, κι ενώ τα τηλέφωνά μου ήταν κλειστά, δέχθηκα μηνύματα, που έχω αναφέρει στις αρχές. Λόγω αυτής της κατάστασης, έχω δεχθεί να έχω προστασία και όχι επειδή το ζήτησα».

Στην συνέχεια τόνισε ότι ήταν μία κίνηση που έκανε με πολιτική συνείδηση καθώς, όπως είπε δεν υπάρχει κάτι καλύτερο «από το να οδηγείς τη χώρα σου στο μονοπάτι του ΝΑΤΟ και της ΕΕ».

Ads

Επιπλέον, επισήμανε ότι «Εγώ, ο Καστριότ Ρετζέπι, ένας σύμμαχος των συμπολιτών μου, στρατηγικός σύμμαχος των ΗΠΑ, προς το συμφέρον της χώρας, με τη θέλησή μου, αναζήτησα καταφύγιο την ημέρα της ψηφοφορίας για να μην επιτρέψω η χώρα μου να πάρει την αντίθετη κατεύθυνση.  Οχι σε νέες εκλογές, όχι σε νέους διχασμούς, αλλά ναι σε μια σταθερή πλειοψηφία και σε γρήγορο ανασχηματισμό της κυβέρνησης». 

Τέλος, ο Ζόραν Ζάεφ φαίνεται ότι προσπαθεί να προσελκύσει το αλβανικό κόμμα «Alternativa», ώστε να συμμετέχει στην κυβέρνηση.

Διαβάστε επίσης: