Δύο βομβίστριες – καμικάζι σκότωσαν περισσότερους από 60 ανθρώπους σε έναν καταυλισμό εκτοπισμένων στην πόλη Ντίκουα στο βορειοανατολικό τμήμα της Νιγηρίας.

Ads

Η επίθεση σημειώθηκε σε απόσταση 85 χιλιομέτρων από το Μαϊντουγκούρι, την πρωτεύουσα της πολιτείας Μπόρνο, που συνταράσσεται τα τελευταία 7 χρόνια από τις επιθέσεις και τις βιαιοπραγίες της τζιχαντιστικής οργάνωσης Μπόκο Χαράμ.

Τρεις γυναίκες καμικάζι διείσδυσαν στον στρατόπεδο των εκτοπισμένων και οι δύο εξ αυτών πυροδότησαν τα εκρηκτικά με τα οποία ήταν ζωσμένες στο κέντρο του καταυλισμού, επισήμαναν οι αξιωματούχοι των υπηρεσιών πρώτων βοηθειών και πηγή των ενόπλων δυνάμεων.

«Δύο από τις γυναίκες πυροδότησαν τα εκρηκτικά τους. Η τρίτη αρνήθηκε (να το κάνει) μόλις συνειδητοποίησε ότι οι γονείς της όπως οι αδελφοί της και οι αδελφές της βρισκόντουσαν στο στρατόπεδο και παραδόθηκε στις αρχές» περιέγραψε o επικεφαλής της Αρχής Διαχείρισης Εκτάκτων Καταστάσεων της Πολιτείας, Σατόμι Άχμαντ, επισημαίνοντας ότι η γυναίκα προειδοποίησε τους στρατιώτες του καταυλισμού για το ενδεχόμενο νέων επιθέσεων.

Ads

Προς το παρόν καμία οργάνωση δεν έχει αναλάβει την ευθύνη, αλλά η επίθεση αυτή φέρει τα χαρακτηριστικά της οργάνωσης Μπόκο Χαράμ, που χρησιμοποιεί συχνά βομβίστριες αυτοκτονίας ακόμα και παιδιά για να εξαπολύσει τις επιθέσεις της.