Νέα βομβιστική επίθεση σημειώθηκε σήμερα το πρωί στην πρωτεύουσα της Τουρκίας.

Ads

Δύο επίδοξοι βομβιστές, ένας άνδρας και μία γυναίκα, πυροδότησαν τα εκρηκτικά τους και αυτοανατινάχθηκαν στην Άγκυρα, όταν κατά τη διάρκεια της επιχείρησης σύλληψής τους η αστυνομία τους κάλεσε να παραδοθούν.

Σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες οι δράστες μετέφεραν τα εκρηκτικά για να παγιδεύσουν αυτοκίνητα, τα οποία θα χρησιμοποιούσαν για επιθέσεις. Οι βομβιστές μετέφεραν 200 κιλά πλαστικών εκρηκτικών νιτρικού αμμωνίου.

Η νέα επίθεση σημειώθηκε στο αγροτικό προάστιο Χαϊμανά και οι εικόνες που έρχονται από τα τουρκικά δίκτυα παρουσιάζουν ερευνητές της αστυνομίας με λευκές στολές να ερευνούν την περιοχή γύρω από μία αγροτική καλύβα, η οποία έχει αποκλεισθεί από τις δυνάμεις ασφαλείας.

Ads

Ο κυβερνήτης της Άγκυρας Ερτζάν Τοπατζά δήλωσε στους δημοσιογράφους από το σημείο της έκρηξης πως είναι πιθανόν οι δύο νεκροί να είχαν σχέση με το Κόμμα Εργατών του Κουρδιστάν (ΡΚΚ). Οι δύο τους καταζητούνταν έπειτα από πληροφορίες που ήλθαν εν γνώσει των αρχών από την επαρχία Ντιγιάρμπακιρ, στα νοτιοανατολικά με κατά πλειοψηφία κουρδικό πληθυσμό, πρόσθεσε.

Το γραφείο του κυβερνήτη ανακοίνωσε πως η αστυνομική επιχείρηση ξεκίνησε περί τις 06 τοπική και ώρα Ελλάδος σε ιπποφορβείο σε απόσταση 30 χλμ έξω από την τουρκική πρωτεύουσα, έπειτα από την πληροφορία που έφθασε από το Ντιγιάρκμπακιρ.

Οι αρχές αναζητούν επίσης έναν τρίτο συνεργό τους που διέφυγε.