Νοτιοκορεατικά και ιαπωνικά πολεμικά αεροπλάνα συμμετείχαν σε κοινή άσκηση με αμερικανικά βομβαρδιστικά, ικανά να φέρουν πυρηνικές βόμβες, και καταδιωκτικά, πάνω από την κορεατική χερσόνησο την Πέμπτη.

Ads

Η άσκηση πραγματοποιήθηκε μόλις δύο 24ωρα μετά την βορειοκορεατική δοκιμή βαλλιστικού πυραύλου που πέταξε πάνω από την Ιαπωνία πριν διαλυθεί.

Σύμφωνα με το Reuters, στην άσκηση συμμετείχαν δύο αμερικανικά υπερηχητικά βομβαρδιστικά αεροσκάφη Β-1Β, τέσσερα μαχητικά F-35B τύπου «στελθ», καθώς και καταδιωκτικά της Νότιας Κορέας και της Ιαπωνίας.

Αυτή η κοινή πτήση πραγματοποιήθηκε στο τέλος των ετήσιων κοινών στρατιωτικών ασκήσεων ΗΠΑ – Νότιας Κορέας, οι οποίες επικεντρώθηκαν κυρίως σε προσομοιώσεις ηλεκτρονικών υπολογιστών.

Ads

Θυμίζουμε, ότι η Βόρεια Κορέα ανέφερε πως η πυραυλική δοκιμή της ήταν απάντηση σε αυτές τις ασκήσεις, τις οποίες θεωρεί ως σενάρια εισβολής στο έδαφός της.

Τα μαχητικά πραγματοποίησαν έναν ψεύτικο «βομβαρδισμό», ο οποίος προσομοίωσε το «χειρουργικό» χτύπημα βασικών εχθρικών εγκαταστάσεων, ενώ έλαβε χώρα πάνω από την, περιοχή Pilsung, στην ανατολική επαρχία Gangwon, κοντά στην Σεούλ.

image

Η δήλωση της αμερικανικής διοίκησης στην περιοχή, ότι η κοινή αεροπορική άσκηση, με την συμμετοχή και της Ιαπωνίας, αποτελεί απάντηση στην πυραυλική δοκιμή της Βόρειας Κορέας, δεν αφήνει περιθώρια ελπίδας για αποκλιμάκωση.