Η φρίκη δεν έχει τέλος στη Συρία, όπου σήμερα ο στρατός βομβάρδισε καταυλισμό εκτοπισμένων με αποτέλεσμα δέκα άνθρωποι να χάσουν τη ζωή τους και δεκάδες άλλοι να τραυματιστούν.

Ads

Η πολεμική αεροπορία εξαπέλυσε επίθεση ρίχνοντας δύο βαρέλια με εκρηκτικά σε καταυλισμό εκτοπισμένων κοντά στην πόλη Χάμπιτ, ανακοίνωσε το Συριακό Παρατηρητήριο Ανθρώπινων Δικαιωμάτων. Σε σχετικό βίντεο που έδωσε στη δημοσιότητα απεικονίζονται πτώματα γυναικών, παιδιών και σκηνές που έχουν τυλιχθεί στις φλόγες ενώ άνθρωποι τρέχουν για να σώσουν τους τραυματίες.

Στο μεταξύ, η Μάργκοτ Έλις, εκπρόσωπος του Οργανισμού Ηνωμένων Εθνών που επισκέπτεται τη Συρία απηύθυνε έκκληση προκειμένου να επιτραπεί μεγαλύτερη πρόσβαση στο Γιαρμούκ, έναν παλαιστινιακό καταυλισμό που πολιορκεί ο συριακός στρατός όπου οι κάτοικοι είναι αντιμέτωποι με την έλλειψη νερού εδώ και 50 ημέρες. Σύμφωνα με την ίδια, η Ύπατη Αρμοστεία του ΟΗΕ για τους πρόσφυγες έχει μέχρι στιγμής παραδώσει επισιτιστική βοήθεια που καλύπτει το 20% των αναγκών της περιοχής, ζητά όμως τη συναίνεση των συριακών αρχών προκειμένου επιτραπεί η πρόσβαση προς περαιτέρω βοήθεια στους άμαχους του καταυλισμού.

Σε αυτόν τον καταυλισμό των Παλαιστινίων προσφύγων, τον μεγαλύτερο στη Συρία, τον οποίο πολιορκεί ο στρατός εδώ και ένα χρόνο, περισσότεροι από 200 άνθρωποι έχουν χάσει την ζωή τους το διάστημα αυτό που καταγράφεται έλλειψη τροφίμων και νερού, περιλαμβανομένων 128 από την πείνα, σύμφωνα με μη κυβερνητικές οργανώσεις. Εδώ και 1,5 χρόνο οι κάτοικοι του Γιαρμούκ παραπονιούνται για τη σοβαρή έλλειψη νερού.

Ads