Ένας άντρας που υποστηρίζει, ότι είχε ερωτική σχέση με τον Ομάρ Ματίν, τον δράστη της αιματηρής επίθεσης στο gay club του Ορλάντο Pulse, δήλωσε σε συνέντευξή του ότι το κίνητρο που οδήγησε τον Ματίν στην αποτρόπαια αυτή πράξη δεν ήταν η τρομοκρατία αλλά η εκδίκηση. 

Ads

Ο Μιγκέλ, όπως αποκαλείται ο άντρας, μιλώντας στο ισπανόφωνο τηλεοπτικό δίκτυο Univision, υποστηρίζει ότι ο Ματίν είχε μάθει πως ένας από τους πρώην συντρόφους του πάσχει από AIDS.
Υποστήριξε επίσης ότι γνώρισε τον μακελάρη του Ορλάντο σε ιστοσελίδα γνωριμιών και οι δυο τους σύνηψαν ερωτική σχέση, που κράτησε δύο μήνες και τελείωσε τον περασμένο Δεκέμβριο.

 

«Ο Ματίν ήταν γλυκός και τρυφερός. «Έψαχνε την αγάπη. Έψαχνε κάποιον να τον αποδεχτεί και να τον αγκαλιάσει» είπε ο Μιγκέλ ενώ συνέχισε αποκαλύπτοντας: «Έκλαψα, όσο δεν φαντάζεστε. Αλλά έπρεπε να τα πω, γιατί η αλήθεια είναι, ότι το κίνητρό του δεν ήταν η τρομοκρατία. Πιστεύω ότι το έκανε για εκδίκηση. Μισούσε τους Πορτορικανούς, για ό,τι του έκαναν. Μου είχε πει ‘θα τους κάνω να πληρώσουν, για όσα μου έχουν κάνει».

Πρόσθεσε ότι ο Ματίν είχε προχωρήσει σε ερωτικές επαφές με δύο Πορτορικανούς, εκ των οποίων ο ένας ήταν θετικός στον ιό HIV. Ενώ ο Ομάρ είχε κάνει εξετάσεις και ήταν αρνητικές αμφισβητούσε το αποτέλεσμα και ήθελε να τους κάνει να πληρώσουν, υποστήριξε ακόμη ο Μιγκέλ. 

Ads