Σφοδρές αντιδράσεις έχει προκαλέσει το βίντεο που απεικονίζει αστυνομικό να πυροβολεί θανάσιμα τον 13χρονο Άνταμ Τολέντο στο Σικάγο, το οποίο, έδωσαν στη δημοσιότητα την Πέμπτη οι Αρχές της πόλης.

Ads

Στο βίντεο εικονίζεται η καταδίωξη του έφηβου από τον αστυνομικό σ’ ένα δρομάκι: Ακούγεται ο αστυνομικός να φωνάζει, να τον διατάσσει να σταματήσει και να του δείξει τα χέρια του. Τον πυροβολεί, τη στιγμή που ο Άνταμ Τολέντο έχει σταματήσει και γυρίζει σηκώνοντας τα χέρια ψηλά.

Παράλληλα, αν και ο εισαγγελέας είχε πει ότι ο έφηβος ήταν οπλισμένος όταν σκοτώθηκε, δεν είναι ορατό κανένα όπλο στα χέρια του, στο βίντεο. 

«Απίστευτα οδυνηρό περιστατικό»

Στη διάρκεια συνέντευξης Τύπου προτού δοθεί στη δημοσιότητα το οπτικό υλικό αυτό, η Λόρι Λάιτφουτ, η δήμαρχος του Σικάγου, είπε πως το βρήκε «απίστευτα οδυνηρό» και κάλεσε τους κατοίκους να διατηρήσουν την ψυχραιμία τους και να εκφραστούν «ειρηνικά».

Ads

Από την πλευρά της βέβαια, η Αντίνα Γουάις-Ορτίζ, η δικηγόρος της οικογένειας Τολέντο, κατήγγειλε ότι ο αστυνομικός «πυροβόλησε ένα άοπλο παιδί».

Σημειώνεται ότι, οι αστυνομικοί είχαν κληθεί στην περιοχή μετά την καταγγελία πως ακούστηκαν πυροβολισμοί και καταδίωξαν πεζή τον 13χρονο κι έναν άνδρα 21 ετών που ήταν μαζί του, τον Ρούμπεν Ρόμαν, ο οποίος συνελήφθη γρήγορα.

Με πληροφορίες από ΑΠΕ-ΜΠΕ