Οι εκλογές για την Συντακτική Συνέλευση στην Βενεζουέλα, που εισηγήθηκε ο πρόεδρος της χώρας Νικολάς Μαδούρο, είναι «βήμα προς τη δικτατορία» και οι Ηνωμένες Πολιτείες δεν θα δεχθούν μια παράνομη κυβέρνηση στο Καράκας, δήλωσε χθες η πρέσβειρα των ΗΠΑ στον Οργανισμό Ηνωμένων Εθνών, Νίκι Χέιλι.

Ads

Ήταν η πρώτη αντίδραση της Ουάσιγκτον για τις εκλογές της Κυριακής, ενώ οι ψηφοφόροι της Βενεζουέλας απείχαν ευρέως από τις κάλπες και συμμετείχαν σε διαδηλώσεις όπου σκοτώθηκαν τουλάχιστον εννιά άτομα το Σαββατοκύριακο, σύμφωνα με τις αρχές. Μεταξύ των συγκαταλέγονται δύο έφηβοι καθώς και ένα υποψήφιο μέλος της Συνέλευσης που σκοτώθηκαν κατά τη διάρκεια μιάς ληστείας, καθώς και ο Ρικάρδο Κάμπος, 30, ηγετικό στέλεχος της αντιπολίτευσης της Βενεζουέλας, που σκοτώθηκε από σφαίρα.

Ο Μαδούρο υποσχέθηκε την απαρχή μιας “νέας εποχής μάχης” στην πετρελαιοπαραγωγό χώρα που μαστίζεται από οικονομική κρίση.

«Οι ψεύτικες εκλογές του Μαδούρο αποτελούν άλλο ένα βήμα προς τη δικτατορία», είπε η Χέιλι σε μήνυμα που ανάρτησε στο Twitter. «Δεν θα δεχτούμε μια παράνομη κυβέρνηση. Ο λαός της Βενεζουέλας και η δημοκρατία θα υπερισχύσουν», τόνισε, όπως μεταδίδει το Αθηναϊκό Πρακτορείο.

Ads