Η εφημερίδα υποστηρίζει ότι οι αρχές στην Κωνσταντινούπολη απαγόρευσαν στους δασκάλους σε γερμανικό σχολείο της πόλης να μαθαίνουν στους μαθητές τις παραδόσεις των Χριστουγέννων.

Ads

Όπως αναφέρει το δημοσίευμα, οι μαθητές του γερμανικού σχολείου της Κωνσταντινούπολης διδάσκονταν για τα έθιμα και τις παραδόσεις των Χριστουγέννων στο πλαίσιο των μαθημάτων τους.

Ο διευθυντής του Γυμνασίου της Κωνσταντινούπολης έστειλε όμως σχετικό e-mail όπου αναφέρει ότι, σύμφωνα με την τουρκική διεύθυνση του σχολείου, δεν υπάρχει πλέον αυτή… η ανάγκη. Το e-mail έχει στην κατοχή του το γερμανικό πρακτορείο DPA.

Επιπλέον η τουρκική διεύθυνση του σχολείου ματαίωσε και τη συμμετοχή της σχολικής χορωδίας στη παραδοσιακή χριστουγεννιάτικη συναυλία στο Γενικό Προξενείο της Γερμανίας.

Ads

Άμεση ήταν η αντίδραση από το Βερολίνο. Η γερμανική καγκελαρία εξέφρασε τη δυσαρέσκειά της και τη διαφωνία της προς την απόφαση της Τουρκίας, ενώ και τα υπόλοιπα κόμματα του κοινοβουλίου εξέδωσαν σκληρές ανακοινώσεις αναφορικά με το θέμα.