Ένας έφηβος 13 ετών και ένας άνδρας 36 ετών σκοτώθηκαν το βράδυ της Τρίτης κατά τη διάρκεια διαδηλώσεων εναντίον του σοσιαλιστή προέδρου της Βενεζουέλας Νικολάς Μαδούρο στο Μπαρκισιμέτο, στο δυτικό τμήμα της χώρας, ανακοίνωσαν χθες οι εισαγγελικές αρχές.

Ads

Δύο φοιτητές 19 ετών σκοτώθηκαν την περασμένη Πέμπτη και την Τρίτη, από αστυνομικά πυρά.

Η εισαγγελία, η οποία ανέφερε ότι τα δύο νέα θύματα «συμμετείχαν σε διαδηλώσεις», δεν έδωσε διευκρινίσεις για τις συνθήκες υπό τις οποίες βρήκαν τον θάνατο.

Ο αριθμός των νεκρών αφότου άρχισαν οι νέες διαδηλώσεις της αντιπολίτευσης, την 1η Απριλίου, ανήλθε στους τέσσερις.

Ads

Η «μητέρα» των διαδηλώσεων» αναμένεται στις 19 Απριλίου, σύμφωνα με τον Φρέντι Γκεβάρα, έναν από τους ηγέτες των αντιτσαβίστας. Την ίδια ημέρα -εθνική εορτή στη Βενεζουέλα- οι τσαβίστας καλούν και εκείνοι σε «μεγάλη κινητοποίηση» στο Καράκας.

Οι αντιτσαβίστας, οι πολέμιοι της κυβέρνησης (από το όνομα του πρώην προέδρου Ούγο Τσάβες, 1999-2013) έχουν ξεσηκωθεί μετά την απόφαση της Δικαιοσύνης να απαγορεύσει στον αρχηγό της αντιπολίτευσης Ενρίκε Καπρίλες την κατοχή δημόσιου αξιώματος για 15 χρόνια για «διοικητικές παρατυπίες».

Η κίνηση αυτή αναζωπύρωσε νέο κύκλο διαδηλώσεων, με τους αντιπάλους της κυβέρνησης να ζητούν πιο επιτακτικά από ποτέ τη διεξαγωγή δημοψηφίσματος για την ανάκληση του Νικολάς Μαδούρο από το αξίωμά του.