Εκρήξεις και πυροβολισμοί κατά τη διάρκεια επιχείρησης της αντιτρομοκρατικής του Βελγίου στο προάστιο Σάαρμπεκ.

Ads

Η περιοχή αποκλείστηκε από βαριά οπλισμένους αστυνομικούς, ενώ στο σημείο έκαναν την εμφάνισή τους και ρομπότ εξουδετέρωσης βομβών.

H αστυνομία πυροβόλησε και τραυμάτισε έναν άνδρα σε στάση του τραμ. Ο άνδρας συνελήφθη και σύμφωνα με πληροφορίες συνδέεται με το σχέδιο επίθεσης που απέτρεψαν οι γαλλικές αρχές προχωρώντας σε μία σύλληψη την Πέμπτη.

Οι ειδικές αστυνομικές δυνάμεις εισήλθαν σε κατοικία στο Σααρμπέκ και ακούστηκαν εκρήξεις, που σύμφωνα με τον δήμαρχο του Σκαρμπέκ ήταν ελεγχόμενες. Το κρατικό τηλεοπτικό κανάλι RTBF επικαλείται πληροφορίες σύμφωνα με τις οποίες ο άνδρας δεν συνδέεται με τη σχεδιαζόμενη επίθεση στη Γαλλία, η οποία απετράπη από τις γαλλικές αρχές, αλλά και με τις βομβιστικές επιθέσεις στις Βρυξέλλες. 

Ads

Ο εν λόγω άνδρας φέρεται να επιχείρησε να διαφύγει με ένα σακίδιο, ωστόσο χτυπήθηκε από αστυνομικά πυρά. Στη συνέχεια ένα ρομπότ της αντιτρομοκρατικής έλεγξε την τσάντα του, ενώ ο ίδιος ήταν τραυματισμένος στο έδαφος.

Δείτε το βίντεο από τη σύλληψη του άνδρα στη στάση του τραμ

image

Σημειώνεται πως νωρίτερα οι βελγικές αρχές είχαν ανακοινώσει τη σύλληψη επτά υπόπτων για τις τρομοκρατικές επιθέσεις στις Βρυξέλλες. Ένας εκ των συλληφθέντων, που εντοπίστηκε από τις κάμερες ασφαλείας του μετρό, φέρεται να συνδέεται με τον καμικάζι της επίθεσης στο μετρό των Βρυξελλών Χαλίντ Ελ Μπακράουϊ.

#Schaerbeek Tweets