Οκτάχρονο αγόρι ξυλοκοπήθηκε και βασανίστηκε μέχρι θανάτου από την μητέρα του και τον φίλο της επειδή έπαιζε με κούκλες. 

Ads

Ο μικρός Gabriel βρέθηκε φιμωμένος και δεμένος μέσα σε ένα ντουλάπι στο σπίτι του ζευγαριού στην Καλιφόρνια, τον Μάιο του 2013. Ήταν εγκεφαλικά νεκρός και άφησε την τελευταία του πνοή δύο ημέρες μετά.

Σύμφωνα με μαρτυρίες το παιδί «βασανιζόταν περισσότερο από πολλούς φυλακισμένους πολέμου» ενώ αναγκαζόταν συχνά «να τρώει περιττώματα γάτας και σάπιο σπανάκι, χωρίς να επιτρέπεται να πηγαίνει τουαλέτα». Είχε φτάσει μάλιστα σε σημείο να γράψει τον τρόπο με τον οποίο θέλει να αυτοκτονήσει.

Η μητέρα και ο φίλος της, η 32χρονη Pearl Fernandez και ο 37χρονος Isauro Aguirre, κατηγορούνται για φόνο πρώτου βαθμού και βασανισμό, ενώ αρκετοί είναι αυτοί που ζητούν τη θανατική ποινή.

Ads

Ο Aguirre έλεγε ότι ο μικρός είναι gay και αυτό είναι «κάτι κακό». 

«Η μαμά μου και ο φίλος της ανάγκαζαν τον Gabriel να τρώει χαλασμένα πράγματα. Ένα πράγμα που θυμάμαι ήταν να έχει λήξει σπανάκι», είπε στο δικαστήριο ο μεγαλύτερος αδερφός του ο οποίος ήταν 12 ετών όταν σκοτώθηκε ο Gabriel.

Παράλληλα, αποκάλυψε πως η μητέρα και ο φίλος της βασάνιζαν τον μικρό Gabriel πολλούς μήνες πριν τον θάνατο του το 2013.

Μεταξύ άλλων έκαψαν το παιδί με τσιγάρα και το χτυπούσαν με μεταλλική κρεμάστρα.

Η 14χρονη αδερφή του αγοριού, που ήταν 11 ετών κατά τη διάρκεια της κακοποίησης, περιγράφει επίσης τι συνέβη την ημέρα που πέθανε.

«Τον πέταξαν στον αέρα και έπεσε κάτω. Δεν συνήλθε ποτέ» είπε στο δικαστήριο.

«Τον σηκώσανε, τον έριξαν στο ντους και του φώναζαν να ξυπνήσει. Η μητέρα μου αποφάσισε να καλέσει την αστυνομία και μου είπε να πιάσω ένα κουρέλι και να καθαρίσω το μεγαλύτερο μέρος του αίματος που ήταν στο πάτωμα».

Σύμφωνα με μάρτυρες που κατέθεσαν στη δίκη, η οποία είναι σε εξέλιξη, το παιδί ήταν «υγιές και χαρούμενο» μέχρι που μετακόμισε από το σπίτι του παππού και της γιαγιάς όπου ζούσε στο σπίτι της μητέρας και του φίλου της.