Ο Τζέημς Τ. Χόντζγκινσον είναι, σύμφωνα με αμερικανικά μέσα, ο δράστης της επίθεσης σε γήπεδο μπέιζμπολ στην Αλεξάντρια της Βιρτζίνια. Από την επίθεση τραυματίστηκε ο δεύτερος τη τάξει Ρεπουμπλικανός βουλευτής στη Βουλή των Αντιπροσώπων Στιβ Σκαλίς και ακόμη τέσσερα άτομα. Σύμφωνα με επίσημη ενημέρωση ο δράστης της επίθεσης έπεσε νεκρός από αστυνομικά πυρά.

Ads

Την είδηση του θανάτου του δράστη ανακοίνωσε ο ίδιος ο αμερικανός πρόεδρος Ντόναλντ Τραμπ, ο οποίος ευχήθηκε γρήγορη ανάρρωση στον βουλευτή, τον οποίο χαρακτήρισε «πατριώτη και καλό φίλο». Απηύθυνε ακόμη τις ευχές του για γρήγορη ανάρρωση και στους υπόλοιπους τραυματίες και ζήτησε «ενότητα» μετά την επίθεση.

Σημειώνεται πως ο Στιβ Σκαλίς είναι δεύτερος επικεφαλής της κοινοβουλευτικής ομάδας των Ρεπουμπλικανών στη Βουλή των ΗΠΑ, μετά τον Κέβιν ΜακΚάρτι.

Ο 66χρονος Τζέημς Τ. Χόντζγκινσον, από το Μπέλβιλ του Ιλινόϊ, σύμφωνα με την Washington Post, διέθετε επιχείρηση οικιακού ελέγχου, η άδεια για την οποία, όμως, έληξε τον Νοέμβριο του 2016 και δεν ανανεώθηκε, ενώ σύμφωνα με τις πληροφορίες, ο 66χρονος είχε συλληφθεί και το 2006 για βιαοπραγία.

Ads