Το Κίεβο ανακοίνωσε την Κυριακή το βράδυ πως πλοίο του πολεμικού ναυτικού της Ουκρανίας χτυπήθηκε από το πυροβολικό των αυτονομιστών. Πρόκειται για την πρώτο χτύπημα κατά του ουκρανικού πολεμικού ναυτικού που σημαίνεται από την ημέρα που ξέσπασε η κρίση στα ανατολικά της χώρας, όπου μαίνονται οι συγκρούσεις μεταξύ των αυτονομιστών και του ουκρανικού στρατού.

Ads

Σύμφωνα με εκπρόσωπο του Ουκρανικού στρατού το πλοίο που χτυπήθηκε περιπολούσε στην Αζοφική θάλασσα, στο βόρειο τμήμα της Μαύρης θάλασσας. Σε εξέλιξη βρίσκεται μια επιχείρηση διάσωσης. Αξιωματικός του στρατού, μιλώντας στο Reuters, ανέφερε πως δεν είναι ακόμη γνωστό που έχει χτυπηθεί το πλοίο και τη μεγέθους είναι η ζημιά που έχει προκληθεί. Επίσης δεν έχουν δοθεί ακόμη πληροφορίες για τον αριθμό των μελών του πληρώματος.

Οι αυτονομιστές ανέλαβαν την ευθύνη της επίθεσης άμεσα. «Καταφέραμε το πρώτο χτύπημα στη θάλασσα. Είναι η πρώτη ναυτική ήττα του εχθρού», δήλωσε ο Ιγκορ Στρελκοφ, διοικητής των αυτονομιστών. Η επίθεση σημειώνεται λίγες ημέρες μετά τη διεύρυνση του μετώπου των συγκρούσεων από τη πλευρά των αυτονομιστών.