Τέλος στη ζωή του φέρεται να έδωσε χθες το βράδυ στις Βρυξέλλες ο πρέσβης της Σερβίας στο ΝΑΤΟ Μπράνισλαβ Μιλίνκοβιτς. Όπως αναφέρουν τα σερβικά μέσα ενημέρωσης, ο 52χρονος Μιλίνκοβιτς αυτοκτόνησε πηδώντας από το πάρκινγκ του αεροδρομίου των Βρυξελλών και σύμφωνα με πληροφορίες μπροστά στα μάτια του υφυπουργού Εξωτερικών Ζόραν Βούγιτς, τον οποίο συνόδευε.

Ads

Το σερβικό υπουργείο Εξωτερικών ανακοίνωσε ότι ο πρέσβης Μιλίνκοβιτς «απεβίωσε με τραγικό τρόπο» χωρίς να αναφερθεί σε λεπτομέρειες.

Οι αρχές των Βρυξελλών εκφράζουν τη βεβαιότητά τους πως πρόκειται για αυτοκτονία κι όχι για δολοφονία. 

Ανώνυμες πηγές που επικαλούνται τα διεθνή μέσα χαρακτηρίζουν ανεξήγητη την αυτοκτονία του Μιλίνκοβιτς καθώς όπως αναφέρουν στις τελευταίες συναντήσεις που είχε, δεν ανέπτυξε κάποια παράξενη συμπεριφορά. Ορισμένοι υποστηρίζουν ότι ενδέχεται να είχε πέσει σε κατάθλιψη και να μην το είχε παρατηρήσει κανείς.

Ads

Ο εκπρόσωπος του αεροδρομίου Ζαβεντέμ των Βρυξελλών, Γιαν φαν ντερ Κράισε, επιβεβαίωσε ότι ένας άνδρας σκοτώθηκε το βράδυ της Τρίτης αφού έπεσε «πολλούς ορόφους» από ένα πολυώροφο κτίριο στάθμευσης. Ο Φαν ντερ Κράισε δήλωσε επιπλέον ότι δεν μπορεί να δώσει πληροφορίες για την ταυτότητα του θύματος.

«Η πυροσβεστική υπηρεσία μας και γιατροί έσπευσαν αμέσως εκεί… Φαίνεται πως δεν μπορούσαν πλέον να βοηθήσουν το πρόσωπο αυτό», πρόσθεσε.

Ο Μπράνισλαβ Μιλίνκοβιτς ήταν έμπειρος διπλωμάτης με μακροχρόνια θητεία σε διεθνείς οργανισμούς.

Το 2009 τοποθετήθηκε πρεσβευτής της Σερβίας στο ΝΑΤΟ ενώ από το 2004 ήταν ειδικός απεσταλμένος του υπουργού Εξωτερικών της Σερβίας – Μαυροβουνίου στην έδρα της βορειοατλαντικής συμμαχίας. Νωρίτερα, υπηρέτησε ως μόνιμος αντιπρόσωπος της χώρας του στον ΟΑΣΕ και τον ΟΗΕ. Το τίτλο του πρέσβη έλαβε το 2000.