Αντιδράσεις προκάλεσε η επικεφαλής της ακροδεξιάς στην Αυστραλία Πολίν Χάνσον, η οποία εμφανίστηκε στην αίθουσα του Κοινοβουλίου φορώντας μπούρκα.

Ads

Η Χάνσον, η οποία ηγείται του εθνικιστικού κόμματος One Nation, ήθελε να επιχειρηματολογήσει υπέρ της απαγόρευσης της μπούρκας στην Αυστραλία, επικαλούμενη λόγους εθνικής ασφάλειας, προκάλεσε όμως την κατακραυγή.

Όπως γράφει ο Guardian, ο γενικός εισαγγελέας και υπουργός της κυβέρνησης Τζορτζ Μπράντις, την επέπληξε, λέγοντας της ότι, κατ’ αρχήν η κυβέρνηση δεν έχει καμία πρόθεση να απαγορεύσει τη μπούρκα.

Ο Μπράντις -χειροκροτούμενος από την αντιπολίτευση, το Εργατικό Κόμμα και τους Πράσινους- είπε σε έντονο ύφος στη Χάνσον ότι η «μικρή παράσταση της» είναι προσβλητική για τους μουσουλμάνους της Αυστραλίας, προειδοποιώντας την μάλιστα, για την ενδεχόμενη αντίδραση τους.

Ads

«Σας προειδοποιώ και σας συμβουλεύω, να είστε πολύ προσεκτική για το αδίκημα που μπορείτε να κάνετε σε ό,τι αφορά τις θρησκευτικές ευαισθησίες άλλων Αυστραλών» της είπε και συμπλήρωσε:

«Έχουμε περίπου μισό εκατομμύριο μουσουλμάνους Αυστραλούς που στη συντριπτική τους πλειοψηφία είναι νομοταγείς και καλοί πολίτες».

image

image

Όταν η Χάνσον πήρε τον λόγο δήλωσε πως «πρέπει να απαγορευτεί η πλήρης κάλυψη ενός ατόμου σε δημόσιο χώρο».