Σώο σε κλειδωμένο σπίτι στο Κάρναρβον της Δυτικής Αυστραλίας εντοπίστηκε σήμερα το κοριτσάκι, το οποίο είχε εξαφανιστεί στις 16 Οκτωβρίου από κάμπινγκ στο οποίο βρισκόταν με τους γονείς του.

Ads

Η 4χρονη βρέθηκε κοντά στην τοποθεσία στην οποία είχε θεαθεί τελευταία φορά 18 ημέρες νωρίτερα, διευκρίνισε η αστυνομία μιλώντας για την από ξηράς και θαλάσσια επιχείρηση στην οποία μετείχαν περισσότεροι από 100 άνδρες.

Οι αστυνομικοί παραβίασαν την πόρτα, μπήκαν μέσα στο κτίριο και συνέλαβαν έναν άνδρα για να τον ανακρίνουν. Πρόκειται για 36χρονο που δεν έχει σχέση με την οικογένεια του παιδιού, διευκρίνισε ο επιθεωρητής της αστυνομίας της Δυτικής Αυστραλίας Κρις Ντόουσον.

Η αστυνομία αναφέρει πως η απαγωγή της Κλίο δείχνει να μην ήταν προσχεδιασμένη και ότι αναμένεται απαγγελία κατηγοριών αργότερα μέσα στη μέρα. «Είναι καλά. Όταν την πήγαμε στο νοσοκομείο μας διαβεβαίωσαν γι’ αυτό οι άνθρωποι που ξέρουν» πρόσθεσε αστυνομικός.

Ads

«Η οικογένειά μας είναι ξανά πλήρης», έγραψε σε ανάρτησή της σε μέσο κοινωνικής δικτύωσης η μητέρα της Έλι Σμιθ. Ο επιθεωρητής Μπλαντς χαρακτήρισε τη διάσωσή της μικρής «απλώς απίστευτη». «Είναι πολύ σπάνιο. Ήταν αυτό που ελπίζαμε με όλη μας την καρδιά και έγινε πραγματικότητα», είπε.

Για δύο εβδομάδες, όλη η χώρα παρακολουθούσε τις έρευνες για τον εντοπισμό της Κλίο. Οι αρχές δεν έχουν δώσει διευκρινίσεις όσον αφορά τις ακριβείς συνθήκες της εξαφάνισης της ανήλικης ούτε το πώς βρέθηκε. «Ακολουθούσαμε πολλά σενάρια και αυτό μας οδήγησε στο σπίτι ενός ιδιώτη», δήλωσε απλώς ο Ντόουσον στον ραδιοσταθμό ABC.

Η αστυνομία είχε προσφέρει τον περασμένο μήνα αμοιβή ενός εκατομμυρίου δολαρίων Αυστραλίας (περίπου 640.000 ευρώ) για οποιαδήποτε πληροφορία που θα βοηθούσε να βρεθεί η Κλίο.