Κατηγορίες για το φόνο οκτώ παιδιών, εκ των οποίων τα επτά ήταν δικά της και το ένα ανίψι της, απαγγέλθηκαν σε βάρος της γυναίκας, που νοσηλεύεται φρουρούμενη σε νοσοκομείο στην πόλη Κέρνς της Αυστραλίας.

Ads

Η 37χρονη κατηγορείται πως σκότωσε με μαχαίρι τα παιδιά ηλικίας από 18 μηνών μέχρι 15 ετών. «Πρόκειται για οκτώ κατηγορίες για φόνο, μία για κάθε θύμα», δήλωσε στους δημοσιογράφους εκπρόσωπος των αρχών, σημειώνοντας πως έχουν ενημερωθεί οι πέντε συνολικά πατέρες.

Τελευταίες πληροφορίες αναφέρουν το ενδεχόμενο η γυναίκα να έκανε χρήση ναρκωτικών. «Θέλω να καταστήσω σαφές πως δεν το απορρίπτω», δήλωσε εκπρόσωπος της αστυνομίας και πρόσθεσε: «Λέω πως δεν μπορώ να συζητήσω αν είναι αλήθεια ή όχι». Οι έρευνες της αστυνομίας βρίσκονται σε εξέλιξη και ήδη έχουν εξεταστεί πάνω από 100 μάρτυρες.

Η αστυνομία ανακοίνωσε πως στο εξής θα δημοσιοποιεί λίγες πληροφορίες για την υπόθεση καθώς μετά την απαγγελία κατηγοριών η υπόθεση παίρνει το δρόμο προς το δικαστήριο. «Θα είναι  μακρύς και δύσκολος ο δρόμος» για να ολοκληρωθεί η εν λόγω υπόθεση, ανέφερε εκπρόσωπος της αστυνομίας.

Ads