Αύξηση της φτώχειας κυρίως στις μεγάλες γερμανικές πόλεις καταγράφει μελέτη της Ένωσης Ινστιτούτων Οικονομικής και Κοινωνικής Έρευνας που δόθηκαν στη δημοσιότητα.

Ads

 
Στο Βερολίνο, στη Λειψία, στο Ανόβερο, στη Βρέμη, στο Ντόρτμουντ και στο Ντούιζμπουργκ ένας στους τέσσερις ως ένας στους πέντε κατοίκους ζει κάτω από το όριο της φτώχειας, ενώ η κατάσταση είναι αισθητά καλύτερη στο Αμβούργο και στις περισσότερες μεγάλες πόλεις της νότιας Γερμανίας.
 
Όπως προκύπτει από τα στοιχεία της μελέτης κατά το διάστημα 2005-2011 το ποσοστό της φτώχειας έχει αυξηθεί από 17,5% σε 19,6%, ενώ στις 15 μεγαλύτερες πόλεις της χώρας το ποσοστό είναι σημαντικά υψηλότερο από ό,τι στην υπόλοιπη χώρα.
 
Το ποσοστό της φτώχειας σε όλη τη Γερμανία έχει αυξηθεί κατά τον τελευταίο χρόνο από 14,5% σε 15,1%, παρά το γεγονός ότι έχει μειωθεί σημαντικά ο αριθμός των ανέργων, με τους ερευνητές να τονίζουν πως αυτό θα μπορούσε να ερμηνευθεί ως αποτέλεσμα των μεγάλων εισοδηματικών ανισοτήτων, αλλά και του διαρκώς διευρυνόμενου τομέα χαμηλής μισθοδοσίας.
 
Στη Γερμανία τυπικά φτωχός θεωρείται όποιος έχει ατομικό εισόδημα κάτω των 848 ευρώ τον μήνα.