Αυξάνεται η ανησυχία για νέες εστίες έξαρσης της νόσου Covid-19 αλλά και το νέο κύμα καθώς αυξάνονται τα νέα κρούσματα σε αρκετές περιοχές του πλανήτη.

Ads

Σήμερα, Κυριακή, ο Παγκόσμιος Οργανισμός Υγείας ανακοίνωσε αύξηση ρεκόρ των νέων κρουσμάτων Covid-19 παγκοσμίως, με 230.370 νέες μολύνσεις σε ένα 24ωρο.

Τη μεγαλύτερη αύξηση καταγράφουν οι ΗΠΑ, η Βραζιλία, η Ινδία και η Νότια Αφρική. Το προηγούμενο ρεκόρ του ΠΟΥ για νέα κρούσματα ήταν 228.102 στις 10 Ιουλίου. Οι θάνατοι παραμένουν σταθεροί, σε περίπου 5.000 ημερησίως.

Τα συνολικά καταγεγραμμένα κρούσματα παγκοσμίως πλησιάζουν τα 13 εκατομμύρια, σύμφωνα με καταμέτρηση του πρακτορείου Reuters.

Ads

Ρεκόρ με 15.000 κρούσματα στη Φλόριντα

Η Φλόριντα κατέγραψε αύξηση ρεκόρ με περισσότερα από 15.000 νέα κρούσματα σε διάστημα 24 ωρών, σήμερα, με τις αρχές να αναγκάζονται να κλείσουν επιχειρήσεις και παραλίες, μπροστά στην κατακόρυφη αύξηση των μολύνσεων. Εάν η Φλόριντα ήταν χώρα, θα βρισκόταν στην τέταρτη θέση παγκοσμίως για τα περισσότερα νέα ημερήσια κρούσματα, πίσω από τις ΗΠΑ, τη Βραζιλία και την Ινδία.

Η ημερήσια αύξηση στην αμερικανική πολιτεία έχει ήδη ξεπεράσει τον υψηλότερο απολογισμό που έχει καταγράψει οποιαδήποτε άλλη ευρωπαϊκή χώρα στην αποκορύφωση της πανδημίας εκεί. Η Φλόριντα έχει επίσης σπάσει το ρεκόρ της πολιτείας της Νέας Υόρκης των 12.847 κρουσμάτων ημερησίως, τη 10η Απριλίου, όταν ήταν το επίκεντρο της πανδημίας στις ΗΠΑ.

Σε μια προσπάθεια να αντιμετωπίσει την έξαρση, ο Ρεπουμπλικανός κυβερνήτης Ρον ΝτεΣάντις διέταξε το κλείσιμο των μπαρ, ωστόσο δεν εισάκουσε τις εκκλήσεις να εκδώσει διάταγμα σχετικά με τη χρήση μασκών στους δημόσιους χώρους, σε ολόκληρη την πολιτεία.

Τα νέα κρούσματα κορονοϊού καταγράφουν αύξηση σε περίπου 40 πολιτείες, σύμφωνα με ανάλυση του Reuters. Σε εθνικό επίπεδο, οι ΗΠΑ σπάνε το ένα μετά το άλλο ρεκόρ παγκοσμίως καταγράφοντας περίπου 60.000 νέα κρούσματα την ημέρα τις τελευταίες 4 ημέρες.