Τρεις από τους κατηγορούμενους για τον ομαδικό βιασμό και την δολοφονία της 23χρονης Ινδής φοιτήτριας, θα δηλώσουν αθώοι για όλες τις κατηγορίες που τους αποδίδονται, ανακοίνωσε σήμερα ο δικηγόρος τους, επικαλούμενος λάθη στην αστυνομική έρευνα.

Ads

Πέντε άνδρες κατηγορούνται για την αποτρόπαια επίθεση εις βάρος της νεαρής φοιτήτριας και η υπόθεση έχει προκαλέσει τόσο την οργή της κοινής γνώμης που οι δικηγόροι στην περιοχή όπου εκδικάζεται να αρνούνται να υπερασπιστούν τους κατηγορούμενους.

Ο Μανοχάρ Λαλ Σάρμα, ο οποίος θα εκπροσωπήσει τον οδηγό του λεωφορείου και τους κύριους κατηγορούμενους-τον αδελφό του κι έναν άλλον άνδρα-δήλωσε ότι η υπόθεση πρέπει να εκδικαστεί ώστε να κριθούν από το δικαστήριο τα αποδεικτικά στοιχεία που παρουσίασε η αστυνομία.

«Ακούμε μόνο αυτά που λέει η αστυνομία. Αυτά είναι χαλκευμένα στοιχεία. Όλα είναι βασισμένα σε φήμες και εικασίες» είπε ο Σάρμα.

Ads

Δεν έχει γίνει ακόμη γνωστό αν οι δύο άλλοι κατηγορούμενοι έχουν δικηγόρο ή αν θα παραδεχθούν την ενοχή τους, ενώ αν αποδειχθεί ότι ένας έκτος ύποπτος είναι όντως ανήλικος, θα δικαστεί ξεχωριστά.

Η υπόθεση αναμένεται να μεταφερθεί αύριο σε ειδικό δικαστήριο για μια δίκη-εξπρές.