Η ευκολία με την οποία οι Αμερικανοί αστυνομικοί σηκώνουν το όπλο τους και πατούν την σκανδάλη αδιακρίτως, είναι κάτι που φαίνεται ότι δεν μπορεί να αλλάξει παρά τη διεθνή κατακραυγή μετά τα πολλαπλά αιματηρά περιστατικά, ιδίως σε βάρος Αφροαμερικανών. Σε ένα τελευταίο περαστικό, το βράδυ της Τετάρτης αστυνομικοί στο Οχάιο πυροβόλησαν και σκότωσαν ένα 13χρονο αγόρι, επειδή είχαν υποψίες ότι συμμετείχε σε ένοπλη ληστεία.

Ads

Όλα ξεκίνησαν όταν ένας περαστικός υπό την απειλή όπλων έπεσε θύμα ληστείας από μία συμμορία. Αμέσως το τμήμα του Οχάιο έστειλε ενισχύσεις στο σημείο, με το θύμα της ληστείας να περιγράφει σε αυτούς το τι είχε συμβεί αλλά και τα χαρακτηριστικά των ληστών.

Ακολούθησαν έρευνες γύρω από το σημείο, κατά τις οποίες οι αστυνομικοί εντόπισαν 3 άνδρες τα χαρακτηριστικά των οποίων ταίριαζαν με τις περιγραφές. Σύμφωνα με την επίσημα ανακοίνωση της αστυνομίας οι άνδρες το έβαλαν στα πόδια και ακολούθησε καταδίωξη.

Τελικά κατάφεραν να τους εγκλωβίσουν σε ένα σοκάκι, με τον έναν εξ αυτών – σύμφωνα πάντα με τους αστυνομικούς – να βγάζει ένα όπλο από τη ζώνη του και να το στρέφει εναντίον τους.

Ads

Ο ένας εκ των αστυνομικών σήκωσε τότε το δικό του πιστόλι και πυροβόλησε πολλές φορές και τραυμάτισε τον ύποπτο.

Θύμα ο 13χρονος Tyree King, ο οποίος μεταφέρθηκε στο παιδιατρικό νοσοκομείο Nationwide, βαριά τραυματισμένος για να υποκύψει στα τραύματα του λίγο αργότερα.

Σύμφωνα με τις επίσημες ανακοινώσεις είχε στην κατοχή του ένα αεροβόλο.

Δεν έχει διευκρινιστεί ακόμα αν το παιδί ήταν λευκό ή μαύρο.

Σημειώνεται ότι από την αρχή του 2016, 761 άνθρωποι στις ΗΠΑ έχουν πέσει νεκροί από χέρι αστυνομικού.