Καταφύγιο σε άδειους τάφους, στο νεκροταφείο του Σαχριγιάρ, δυτικά της Τεχεράνης, έχουν βρει δεκάδες άποροι και τοξικομανείς της ιρανικής πρωτεύουσας.

Οι φωτογραφίες από το ρεπορτάζ της ιρανικής εφημερίδας Shahrvand αναρτήθηκαν στο διαδίκτυο και κάνουν τον γύρο του κόσμου προκαλώντας την οργή πολλών Ιρανών, επώνυμων και μη. Ο διάσημος σκηνοθέτης Ασγάρ Φαρχάντι έγραψε στον πρόεδρο Χασάν Ροχανί για να εκφράσει την «ντροπή» του.

«Είδα το ρεπορτάζ για τη ζωή των ανδρών, γυναικών και παιδιών στους τάφους του νεκροταφείου στα περίχωρα της Τεχεράνης και όλο μου το είναι γέμισε ντροπή και δάκρυα», έγραψε στην επιστολή του που δημοσιεύθηκε από τα μέσα κοινωνικής δικτύωσης.

Σε ομιλία του που μεταδόθηκε από την τηλεόραση, ο πρόεδρος Ροχανί απάντησε στην επιστολή του Φαρχάντι δηλώνοντας ότι «κανείς δεν μπορεί να αποδεχθεί σε μία μεγάλη χώρα σαν το Ιράν άνθρωποι να κοιμούνται σε τάφους».

Για την αντιμετώπιση του θέματος επιφορτίσθηκε ο τοπικός περιφερειάρχης. Σύμφωνα με την εφημερίδα Shahrvand, οι πενήντα περίπου άνδρες και γυναίκες που κατοικούσαν στους τάφους απομακρύνθηκαν με την επέμβαση των δυνάμεων ασφαλείας από το απόγευμα της Δευτέρας.