«Εάν δεν έχετε κάτι εποικοδομητικό να πείτε, κρατήστε το στόμα σας κλειστό». Αυτό το μήνυμα έστειλε στον πρόεδρο των ΗΠΑ, Ντόναλντ Τραμπ, ο Αρτ Ατσεβέντο, αρχηγός της Aστυνομίας του Χιούστον. 

Ads

Φιλοξενούμενος στην εκπομπή της πολεμικής ανταποκρίτριας Κριστιάν Αμανπούρ και κληθείς να σχολιάσει τις δηλώσεις Τραμπ περί ανάπτυξης «χιλιάδων βαριά οπλισμένων στρατιωτών» απάντησε:
 
«Επιτρέψτε μου να πω αυτό στον Πρόεδρο των Ηνωμένων Πολιτειών εξ ονόματος των αρχηγών της αστυνομίας σε αυτή την χώρα: Σας παρακαλώ, εάν δεν έχετε κάτι εποικοδομητικό να πείτε, κρατήστε το στόμα σας κλειστό επειδή βάζετε νέες γυναίκες και νέους άνδρες σε κίνδυνο».

Μεταξύ άλλων ανέφερε, απευθυνόμενος προς τον Ντόναλντ Τραμπ ότι αυτή είναι η στιγμή να φανεί ηγέτης και πως εδώ μιλάμε για πραγματικές ζωές και όχι ταινία του Χόλιγουντ. Είναι ώρα να κερδίσουμε καρδιές και μυαλά, σημείωσε. 

Την Δευτέρα, ο Ατσεβέντο, είχε μιλήσει σε διαδηλωτές τονίζοντας ότι οι μετανάστες και οι μαύροι άνθρωποι έχτισαν αυτή τη χώρα και πως δεν θα φύγουν να πάνε πουθενά.