Συνεργάτης του προέδρου των ΗΠΑ Ντόναλντ Τραμπ αποπέμφθηκε από τον Λευκό Οίκο καθώς διενεργείται σε βάρος του έρευνα από το υπουργείο Εσωτερικής Ασφαλείας για σοβαρά οικονομικά αδικήματα, όπως μετέδωσαν αμερικανικά μέσα ενημέρωσης.

Ads

Επικαλούμενο τρεις πηγές ενήμερες για το θέμα, το CNN μετέδωσε ότι ο Τζον ΜάκΕντι συνοδεύτηκε εκτός Λευκού Οίκου τη Δευτέρα. Δεν δόθηκαν περισσότερες λεπτομέρειες για τη φύση των κατηγοριών που τον βαρύνουν.

Ο ΜάκΕντι, ο οποίος εργάστηκε στην εκστρατεία του Τραμπ το 2016 και ήταν προσωπικός βοηθός του προέδρου στον Λευκό Οίκο, προσελήφθη ήδη από την εκστρατεία για την επανεκλογή του Τραμπ.

Αμέσως μόλις μεταδόθηκε η είδηση για την αποπομπή του, η εκστρατεία για την επανεκλογή του Τραμπ έδωσε στη δημοσιότητα μια ανακοίνωση στην οποία σημειώνει πως προσελήφθησαν ο ΜάκΕντι και μια πρώην εκπρόσωπος του Τραμπ, η Κατρίνα Πίρσον.

Ads

Οι αποχωρήσεις, οι παραιτήσεις και οι καθαιρέσεις στελεχών της κυβέρνησης Τραμπ είναι ασυνήθιστα πολλές. Σύμφωνα με μια έρευνα του Brookings Institution, μέχρι την 7η Μαρτίου το ποσοστό τους ανερχόταν στο 43%.

Τον Φεβρουάριο ανακοίνωσε την παραίτησή της η διευθύντρια επικοινωνίας του Λευκού Οίκου Χόουπ Χιξ, η οποία φέρεται να συνδεόταν πολύ στενά με τον Τραμπ. Στις 6 Μαρτίου ανακοίνωσε την παραίτησή του ο επικεφαλής σύμβουλος του Λευκού Οίκου για οικονομικά θέματα Γκάρι Κον, ο οποίος είχε εκφράσει τη διαφωνία του με την απόφαση του ρεπουμπλικάνου προέδρου να επιβληθούν υψηλοί δασμοί στον εισαγόμενο χάλυβα και στο εισαγόμενο αλουμίνιο. Χθες, ο Τραμπ απέλυσε τον ΥΠΕΞ, Ρεξ Τίλερσον.