Μόλις λίγες ώρες αφότου καταδικάστηκε σε δύο χρόνια φυλάκιση για διαφθορά, ο πρώην πρωθυπουργός της Ρουμανίας, Αντριάν Ναστάζε, αποπειράθηκε να αφαιρέσει τη ζωή του, όπως ανακοίνωσε σε τηλεοπτική εκπομπή ο νυν πρωθυπουργός της χώρας, Βίκτορ Πόντα. 

Ads

 
Η απόπειρα έγινε χθες το βράδυ. Όπως μεταδίδουν τα τοπικά μέσα ενημέρωσης, όταν κατέφθασε στο σπίτι του η αστυνομία προκειμένου να τον οδηγήσει στη φυλακή, ο Ναστάζε αυτοπυροβολήθηκε στο λαιμό.

image
 
Ο νυν πρωθυπουργός της χώρας Βίκτορ Πόντα, ο οποίος επισκέφθηκε τον Ναστάζε στο νοσοκομείο, δήλωσε ότι η κατάστασή του είναι «υπό έλεγχο».
 
Λίγες ώρες νωρίτερα το Ανώτατο Δικαστήριο της Ρουμανίας επικύρωσε τελεσίδικα την καταδίκη του Ναστάζε σε φυλάκιση δύο ετών για διαφθορά.
 
Ο Ναστάζε, ο οποίος διατέλεσε πρωθυπουργός μεταξύ 2000-2004, κρίθηκε ένοχος ότι το 2004, κατά τη διάρκεια της προεκλογικής εκστρατείας του, καταχράστηκε περίπου 1,5 εκατομμύριο ευρώ από τα χρήματα που είχαν προσφέρει εταιρείες και επιχειρηματίες που είχαν προσκληθεί να συμμετάσχουν σε ένα συμπόσιο.
 
Ο ίδιος υποστήριξε ότι οι κατηγορίες είναι πολιτικά υποκινούμενες.

Στην εντατική
 
O πρώην πρωθυπουργός της Ρουμανίας Αντριάν Ναστάζε, νοσηλεύεται στη μονάδα εντατικής θεραπείας του νοσοκομείου Φλορεάσκα του Βουκουρεστίου.
 
«Είναι σε σταθερή κατάσταση και θα υποβληθεί σε χειρουργική επέμβαση, σήμερα. Αυτό είναι το σχέδιό μας, πρέπει να κάνουμε την επέμβαση άμεσα» δήλωσε νωρίτερα, o γιατρός Σέρμπαν Μπραντιστεάνου στον τηλεοπτικό σταθμό Antena 3 TV.
 
Ο κ. Μπραντιστεάνου ανέφερε ότι ο Αντριάν Ναστάζε αυτοπυροβολήθηκε στο λαιμό και πρόσθεσε ότι ο πρώην πρωθυπουργός είναι διαβητικός, έχει καρδιακά προβλήματα και υψηλή πίεση.
 
«Όταν μία σφαίρα εισέρχεται στο σώμα και διεισδύει στους ανθρώπινους ιστούς, ο πρώτος κίνδυνος είναι ο τραυματισμός σημαντικών ιστών και ο δεύτερος είναι ο κίνδυνος μόλυνσης που προσπαθούμε να εμποδίσουμε. Η σφαίρα δεν είναι αποστειρωμένη» σημείωσε.
 
Ο καθηγητής Μιρτσέα Μπεουράν τόνισε ότι ο ασθενής πρέπει να παρακολουθείται στενά και ότι η οικογένειά του ζήτησε οι ιατρικές πληροφορίες για την κατάστασή του να μην αποκαλύπτονται σε άλλους.
 

Ads