Ο Στιβ Μπάνον, ο επικεφαλής της στρατηγικής του προέδρου Ντόναλντ Τραμπ, απομακρύνθηκε από τη θέση του στον Λευκό Οίκο, όπως ανέφερε μια πηγή που έχει γνώση της απόφασης του προέδρου.

Λίγο νωρίτερα, διαψεύδοντας μια πληροφορία της εφημερίδας New York Times που ανέφερε ότι ο Μπάνον είχε υποβάλει την παραίτησή του, μια άλλη πηγή είπε ότι δεν είχε σκοπό να φύγει οικειοθελώς από τον Λευκό Οίκο.

Σύμφωνα πάντως με την εφημερίδα, ο διευθυντής του ακροδεξιού ιστοτόπου Breitbart είχε παραιτηθεί από τις 7 Αυγούστου αλλά η επίσημη ανακοίνωση της παραίτησης καθυστέρησε, λόγω των γεγονότων στη Βιρτζίνια, το περασμένο Σαββατοκύριακο.

Υπενθυμίζεται ότι μια μέρα νωρίτερα, σε μία συνέντευξη έκπληξη με τίτλο «Ο αμετανόητος Στιβ Μπάνον», ο Μπάνον δήλωσε για τον «άσχημο λευκό εθνικισμό», και με αφορμή τα επεισόδια ρατσιστικής βίας στο Σαρλότσβιλ:

«Αυτοί οι υπερ-εθνικιστές είναι όλοι τους χαμένοι. Είναι περιθωριακά στοιχεία. Πιστεύω ότι τα μέσα ενημέρωσης τους προβάλλουν υπερβολικά κι εμείς πρέπει να βοηθήσουμε για να τους συντρίψουμε… Αυτοί οι τύποι είναι μία συλλογή από κλόουν».