Το τηλεοπτικό δίκτυο NBC απέλυσε χθες τον δημοσιογράφο Μπίλι Μπους που συμμετείχε στην εκπομπή «Today» στο NBC, για την οποία είχε προσκαλέσει τον Τραμπ το 2005.

Ads

Ο Μπίλι Μπους τέθηκε σε διαθεσιμότητα όταν δημοσιοποιήθηκε το βίντεο, επειδή συμμετείχε στη συζήτηση γελώντας και χωρατεύοντας, ενώ ο Τραμπ περηφανευόταν που παρενοχλούσε γυναίκες και που είχε πει ότι προσπαθεί να «ρίξει μια παντρεμένη».

Σύμφωνα με δήλωση του NBC, ο Μπους, ξάδελφος του πρώην προέδρου Τζορτζ Μπους του νεότερου, «ήταν ένας πολύτιμος συνάδελφος και μακροχρόνιο μέλος της ευρύτερης οικογένειας του NBC».

Ο ίδιος είχε ζητήσει συγγνώμη στις 7 Οκτωβρίου, λέγοντας ότι «ντρέπεται» για τη συμπεριφορά του, ενώ είπε σε πρόσφατη δήλωσή του, «Είμαι βαθύτατα ευγνώμων για τις συζητήσεις που έκανα με τις κόρες μου, και για όλη την υποστήριξη της οικογένειάς μου, των φίλων μου και των συναδέλφων μου», ενώ πρόσθεσε ότι ατενίζει το μέλλον με αισιοδοξία.

Ads

Το 2005, η συνομιλία τους στο βίντεο καταγράφηκε όταν αυτός και ο Τραμπ έφθασαν στο στούντιο της εκπομπής φορώντας ανοικτά μικρόφωνα.