Η γνωστή εταιρεία ride-hailing, Uber, προέβη σε 20 απολύσεις εργαζομένων για υποθέσεις σεξουαλικής παρενόχλησης, ενώ σε εξέλιξη είναι διαδικασίες σε βάρος και άλλων, μετά από σχετικές έρευνες.

Ads

Όπως αναφέρει το BBC, η εταιρεία ανακοίνωσε ότι οι απολύσεις έχουν να κάνουν με σεξουαλική παρενόχληση, bullying και θέματα «κακής εταιρικής κουλτούρας».

Υπενθυμίζεται ότι η Uber έχει δεχτεί τον τελευταίο καιρό έντονες επικρίσεις σχετικά με τον τρόπο που αντιμετωπίζονται οι γυναίκες εργαζόμενές της, μετά από ένα έντονα αποδοκιμαστικό blog post από πρώην εργαζόμενη, η οποία περιέγραφε τη δική της εμπειρία.

Η Σούζαν Φάουλερ, που έγραψε το προαναφερθέν blog post, ανέφερε πως η εταιρεία είχε αγνοήσει τις καταγγελίες της για σεξουαλική παρενόχληση. Το blog post αυτό κυκλοφόρησε ευρέως στο Ίντερνετ, αναγκάζοντας την εταιρεία να ξεκινήσει έρευνες.

Ads

Η δικηγορική εταιρεία Perkins Coie εξέτασε 215 καταγγελίες, που περιελάμβαναν υποθέσεις σεξουαλικής παρενόχλησης, διακρίσεων κ.α. Για 100 από αυτές συστήθηκε να μην υπάρξει περαιτέρω δράση, 57 εξετάζονται και σε άλλες συστήθηκε να υπάρξουν προειδοποιήσεις ή άλλα μέτρα. Από τους απολυθέντες, κάποιοι βρίσκονταν σε υψηλόβαθμα πόστα, σύμφωνα με εκπρόσωπο της Uber. 

Η Uber έχει γίνει στόχος για σειρά θεμάτων μέσα στους τελευταίους μήνες, καθώς κατηγορείται για ιδιαίτερα επιθετικές εταιρικές πρακτικές, ενώ επίσης ήρθε σε δικαστική αντιπαράθεση και με την Alphabet (Google) για υπόθεση φερόμενης κλοπής τεχνολογίας για αυτόνομα οχήματα. Αρκετά υψηλόβαθμα στελέχη της παραιτήθηκαν εν μέσω της αναταραχής αυτής.