Τουλάχιστον τα μισά από τα 65 εκατομμύρια παιδιά με αναπηρίες σε όλο τον κόσμο βρίσκονται αποκλεισμένα από το σχολείο, σύμφωνα με έκθεση του οργανισμού προάσπισης των δικαιωμάτων των ατόμων με αναπηρίες, International Disability and Development Consortium.

Ads

«Πολλοί δεν τα αντιμετωπίζουν ως μια επένδυση που αξίζει τον κόπο», δήλωσε στο Reuters η Ναφίσα Μπάμπου σύμβουλος για την εκπαίδευση χωρίς αποκλεισμούς της ΜΚΟ Light for the World. «Για παράδειγμα, πολλοί πιστεύουν ότι δεν έχει νόημα να επενδύονται χρήματα στην εκπαίδευση των ατόμων με αναπηρία, καθώς δεν μπορούν να εργαστούν», εξήγησε.

Η έκθεση του International Disability and Development Consortium αναφέρει ότι η εξαίρεση των παιδιών με αναπηρίες αποτελεί μεγάλο εμπόδιο για την επίτευξη των Στόχων Βιώσιμης Ανάπτυξης, που στοχεύουν στη διασφάλιση μιας ίσης ποιότητας εκπαίδευσης χωρίς αποκλεισμούς ως το 2030.

Τον Σεπτέμβριο, έκθεση της UNICEF ανέφερε ότι παγκοσμίως ο τομέας της εκπαίδευσης υποχρηματοδοτείται ενώ και η διεθνής βοήθεια για την εκπαίδευση μειώνεται.

Ads