Αποκεφάλισαν τον δεύτερο Αμερικανό δημοσιογράφο που κρατούσαν οι τζιχαντιστές του Ισλαμικού Κράτους στην Συρία. Μετά τον αποκεφαλισμό του Τζέιμς Φόλεϊ οι τζιχαντιστές είχαν απειλήσει ότι εάν συνεχιστούν οι βομβαρδισμοί θέσεών τους από τις ΗΠΑ θα εκτελέσουν σε βίντεο και τον Στίβεν Σότλοφ.

Ads

Οι αμερικανικές αρχές ανακοίνωσαν ότι εξετάζουν την αυθεντικότητα του βίντεο που είναι γυρισμένο πανομοιότυπα με το προηγούμενο. Ο Σότλοφ απήχθη στην Συρία το 2013. Μάλιστα στο βίντεο του αποκεφαλισμού του Φόλεϊ εμφανίστηκε υπό τις απειλές των τζιχαντιστών πως θα τον εκτελέσουν.

Σημειώνεται ότι η μητέρα του Σότλοφ μετά την εκτέλεση του Φόλεϊ αλλά και των Κούρδων μαχητών είχε παρακαλέσει τον «χαλίφη» Αμπού Μπακρ αλ Μπαγκντάντι να χαρίσει την ζωή του γιου της.

Στο βίντεο με τον αποκεφαλισμό του Σότλοφ εμφανίζεται ο Βρετανός όμηρος, Ντέιβιντ Χέινς, που θα είναι το επόμενο θύμα τους εάν συνεχιστούν οι βομβαρδισμοί εις βάρος τους. O εκτελεστής είναι ο ίδιος σύμφωνα με τους γλωσσολόγους με τον Βρετανό τζιχαντιστή με το όνομα “Τζον” που αποκεφάλισε τον Φόλεϊ. Στο νέο βίντεο ο “Τζον” λέει: «Ομπάμα επέστρεψα! Και αυτό εξαιτίας της αλαζονικής εξωτερικής πολιτικής σου!»