Η υπηρεσία για την καταπολέμηση της διαφθοράς στην Κίνα επιβεβαίωσε απόψε ότι οι αρχές κρατούν τον Μενγκ Χονγκγουέι, τον οποίο θεωρούν ύποπτο για «παραβιάσεις του νόμου».

Ads

Όπως μεταδίδει η εφημερίδα South China Morning Post, ο 64χρονος ανακρίνεται από τις αρχές της Κίνας σε «άγνωστη τοποθεσία».

Ο πρόεδρος της Ιντερπόλ είχε εξαφανισθεί από τις 25 Σεπτεμβρίου. Η εξαφάνιση του Μενγκ, δηλώθηκε αφού ταξίδεψε από την Λιόν  όπου βρίσκεται η έδρα της Ιντερπόλ, στη γενέτειρά του την Κίνα. Η σύζυγός του τέθηκε υπό αστυνομική προστασία έπειτα από την διατύπωση απειλών εναντίον της.

Η ίδια, απηύθυνε σήμερα έκκληση προς τη διεθνή κοινότητα για βοήθεια. «Αυτή η υπόθεση αφορά την διεθνή κοινότητα», δήλωσε η Γκρέις Μενγκ. Με τρεμάμενη φωνή και πνίγοντας τα δάκρυά της, μίλησε με την πλάτη στην κάμερα για λόγους ασφαλείας, αρνούμενη να φωτογραφηθεί.

Ads

Η γαλλική αστυνομία πραγματοποιεί έρευνα για τον Χονγκγουέι. Χθες, ο γενικός γραμματέας της Ιντερπόλ, ο Γερμανός Γιούργκεν Στοκ, είχε ζητήσει από την Κίνα εξηγήσεις για την κατάσταση του προέδρου της υπηρεσίας, που δεν έχει δώσει σημεία ζωής.