Ο προσωπικός δικηγόρος του Aμερικανού προέδρου διαβεβαίωσε, μέσω μιας δήλωσης που έστειλε στην εφημερίδα The New York Times την Τρίτη, ότι κατέβαλε από την τσέπη του 130.000 δολάρια σε μια «πορνοσταρ» που ισχυριζόταν το 2016 πως είχε σεξουαλικές συνευρέσεις με τον Τραμπ.

Ο δικηγόρος Μάικλ Κόεν διευκρίνισε ότι δεν αποζημιώθηκε από τον Τραμπ για τη δαπάνη που έκανε όταν πλήρωσε τη Στέφανι Κλίφορντ, γνωστή με το ψευδώνυμο Στόρμι Ντάνιελς στην πορνογραφική βιομηχανία. Η πληρωμή ήταν νόμιμη, πρόσθεσε ο Κόεν, ο οποίος πάντως δεν δίνει καμιά εξήγηση για τους λόγους που κατέβαλε τα χρήματα στην Κλίφορντ, όπως σημείωσε η εφημερίδα.

«Ούτε ο Οργανισμός Τραμπ, ούτε η εκστρατεία του Τραμπ δεν αποτέλεσαν μέρος της συναλλαγής με την κυρία Κλίφορντ, και ούτε ο ένας, ούτε η άλλη με αποζημίωσαν για αυτή την πληρωμή, άμεσα ή έμμεσα», διαβεβαίωσε ο δικηγόρος, σύμφωνα με τους Τάιμς. «Η πληρωμή στην κυρία Κλίφορντ ήταν νόμιμη και δεν υπήρξε συνεισφορά της εκστρατείας (του Τραμπ) ούτε υπήρξε δαπάνη της εκστρατείας από οποιονδήποτε» συνεργάτη της, επέμεινε ο Κόεν.

Ο Αμερικανός πρόεδρος ήταν απλός πολίτης όταν συναντήθηκε με την ηθοποιό με την οποία υποτίθεται πως είχαν σεξουαλικές συνευρέσεις, το 2006. Ο Τραμπ ήταν ήδη παντρεμένος τότε με τη Μελάνια, η οποία είχε γεννήσει τον γιο τους τέσσερις μήνες νωρίτερα. Η συναλλαγή με την ηθοποιό είχε αναφερθεί για πρώτη φορά από την εφημερίδα The Wall Street Journal τον περασμένο μήνα. Ο Λευκός Οίκος διέψευσε τότε κατηγορηματικά ότι υπήρξαν συνευρέσεις ανάμεσα στον Τραμπ και την Κλίφορντ, όπως αναφέρει το Αθηναϊκό Πρακτορείο.

Θυμίζουμε, ότι η Κλίφορντ είχε μιλήσει σχετικά με τις επαφές τους στο περιοδικό In Touch το 2011, αλλά η συνέντευξη παρέμενε αδημοσίευτη μέχρι πριν από μερικές εβδομάδες. Σε αυτήν, η πορνοστάρ αποκαλύπτει ανατριχιαστικές λεπτομέρειες για τον ερωτικό δεσμό της με τον Τραμπ την περίοδο πριν γίνει πρόεδρος, όπως π.χ. ότι της είχε πει ότι του θυμίζει... την κόρη του.

Στη συνέχεια (και αφού έλαβε το ποσό των 130.000 ευρώ) η πορνοστάρ διέψευσε το περιεχόμενο της συνέντευξης, ωστόσο μετά υπαναχώρησε και άφησε ξανά αιχμές ότι όσα είχε πει τότε ανταποκρίνονται πλήρως στην πραγματικότητα.