Τρεις Αυστραλοί ανακοίνωσαν στην οικογένεια και στους φίλους τους ότι θα πραγματοποιούσαν ένα γρήγορο ταξίδι στην κεντρική Αυστραλία. Αλλά όταν το φορτηγό τους κατέρρευσε στην κοίτη ενός ποταμού, ρίχτηκαν ξαφνικά στη μάχη της επιβίωσης, καθώς βρίσκονταν σε ένα απομακρυσμένο τοπίο με λίγη τροφή και νερό.

Ads

Την Κυριακή, 12 ημέρες αργότερα, η αστυνομία δήλωσε ότι βρήκε ένα από τα τρία άτομα και ένα σκυλί ζωντανό κοντά σε μια τρύπα νερού περίπου ενάμισι χιλιόμετρο μακριά από το εγκαταλελειμμένο φορτηγό. Τα ασυνήθιστα ίχνη των ελαστικών που εντοπίστηκαν από έναν εργάτη, καθώς και ένα σημείωμα στο εσωτερικό του οχήματος, βοήθησαν την αστυνομία για τον εντοπισμό της.

Η γυναίκα που σώθηκε, η Tamra McBeath-Riley, 52 ετών, επιβίωσε σε ακραίες θερμοκρασίες βράζοντας και πίνοντας νερό, σύμφωνα με την αστυνομία. Μεταφέρθηκε άμεσα σε μέρος όπου της δόθηκαν οι πρώτες βοήθειες, ενώ έλαβε θεραπεία για αφυδάτωση. Τελικά έφυγε από το νοσοκομείο τη Δευτέρα.

«Είναι μια απίστευτη ιστορία της επιβίωσης, πραγματικά» είπε ο Andrew Everingham, διευθυντής του St. John Ambulance. Παρόλο που η McBeath-Riley είχε εμετούς και αντιμετώπισε κάποια γαστρεντερικά προβλήματα ήταν «σε καλή σωματική και πνευματική κατάσταση».

Ads

Οι διασώστες σε δύο ελικόπτερα συνεχίζουν να αναζητούν τους άλλους δύο ανθρώπους, την Claire Hockridge, 46, και τον Phu Tran, 40 ετών, που χωρίστηκαν από την McBeath-Riley πριν από περίπου μια εβδομάδα για να ζητήσουν βοήθεια. Μπορεί να είχαν νερό μαζί τους, ωστόσο υπάρχει «σημαντική ανησυχία» για την κατάσταση της υγείας τους, τόνισε ο Everingham.

Όταν το φορτηγό κόλλησε στην κοίτη του ποταμού, τα τρία άτομα έμειναν στο όχημα για μερικές ημέρες. Στη συνέχεια, αποφάσισαν να ξεκινήσουν προς τον ποταμό Finke και άφησαν ένα σημείωμα στο εσωτερικό του φορτηγού που περιγράφει λεπτομερώς τα σχέδιά τους, σύμφωνα με το nytimes.

Για περίπου μια εβδομάδα, η ομάδα παρέμεινε κοντά στο νερό για να επιβιώσει, όπως δήλωσε ο επιθεωρητής Pauline Vicary. Οι τρεις είχαν φέρει μαζί τους μόνο ένα πακέτο μπισκότα και noodles για προμήθειες.

Αναφέρθηκε ότι αγνοούνται τέσσερις ημέρες αφότου δεν επέστρεψαν από το ταξίδι τους. Αλλά ανησυχώντας για το γεγονός ότι κανείς δεν θα τους αναζητούσε, η Hockridge και ο Tran αποφάσισαν να κατευθυνθούν βόρεια με συσκευή δορυφορικής πλοήγησης και πυξίδα. Ήλπιζαν να βρουν τον αυτοκινητόδρομο Stuart, λίγα χιλιόμετρα μακριά.

Η κεντρική Αυστραλία είναι γνωστή για την απόμακρη θέση της – ένα μέρος όπου το κινητό τηλέφωνο δεν έχει σήμα και η επόμενη πόλη μπορεί να είναι ώρες οδήγησης μακριά. Πρόκειται επίσης για ένα ξηρό και ζεστό μέρος, όπου οι θερμοκρασίες είναι πολύ υψηλές το καλοκαίρι και πέφτουν γρήγορα τη νύχτα.