Πρωτοφανής υπόθεση στο Μιλάνο με θύμα μια 20χρονη Βρετανίδα που εργαζόταν ως μοντέλο. Ένας 30χρονος άντρας την απήγαγε με σκοπό να την πουλήσει στο «σκοτεινό διαδίκτυο» (dark web). 

Ads

Το περιστατικό έγινε γνωστό σήμερα, ωστόσο, η περιπέτεια της νεαρής κοπέλας ξεκίνησε στις 11 Ιουλίου, όταν έφτασε στο Μιλάνο για υποτιθέμενη φωτογραφηση που είχε κανονίσει ο ατζέντης της. 

Σύμφωνα με την ιταλική εφημερίδα «Corriere Della Sera» και τις μέχρι στιγμής πληροφορίες, όταν η 20χρονη πήγε στο στούντιο για τη φωτογράφηση ανακάλυψε ότι δεν υπήρχαν στο χώρο φωτογραφικές μηχανές ή κάμερες, παρά μόνο ο δράστης, ένας άντρας πολωνικής καταγωγής – το ονομά του είναι Lukasz Herba.

image

Ads

Ο άντρας της επιτέθηκε και τη νάρκωσε με μια σύριγγα που περιείχε κεταμίνη, ένα ταχύτατο αναισθητικό φάρμακο που χρησιμοποιείτε σε άλογα. Στη συνέχεια την έβαλε μέσα σε μια βαλίτσα και την μετέφερε σε ένα προάστιο του Νότιου Μιλάνου, όπου την έκλεισε σε ένα δωμάτιο. 

image

image

Την έθεσε σε δημοπρασία στο Dark Web με αρχική τιμή εκκίνησης τις 300.000 ευρώ σε Bitcoins. Η γυναίκα έμεινε φυλακισμένη για μέρες ενώ η δημοπρασία ήταν σε εξέλιξη. 

image

image

image

Όταν η κοπέλα ξύπνησε από τη νάρκωση είπε στον απαγωγέα της ότι ήταν μητέρα ενός παιδιού 2 ετών κάτι που απαγορεύει η εγκληματική οργάνωση για την οποία εκείνος εργάζεται. 

Ο 30χρονος προσπάθησε στη συνέχεια να ζητήσει λύτρα 50.000 ευρώ για να μη σκοτώσει την 20χρονη. Κατόπιν επειδή φοβήθηκε ότι η αστυνομία θα βρει τα ίχνη του, προσπάθησε να παραδώσει την κοπέλα στο βρετανικό προξενείο του Μιλάνου. Εκεί συνελήφθη καθώς οι υπάλληλοι του προξενείου κάλεσαν την αστυνομία. 

Κατά τις έρευνες που ακολούθησαν η αστυνομία βρήκε στον υπολογιστή του φωτογραφίες πολλών ναρκωμένων κοριτσιών. Κάποιες από αυτές βρέθηκαν και σε σελίδες δημοπρασιών στο dark web.