Ο απεσταλμένος του Tvxs.gr στην Ουκρανία Spyros Hound, περιγράφει τις ουρές από αυτοκίνητα στα περίχωρα του Κιέβου, από ανθρώπους που προσπαθούν να κινηθούν από και προς το Κίεβο.

Ads

Από την αρχή του πολέμου, οι γέφυρες ανατινάχθηκαν από τους Ουκρανούς για να ανακόψουν τα ρωσικά στρατεύματα, ενώ οι Ρώσοι ανατίναξαν ένα φράγμα για να μην αφήσουν τους Ουκρανούς να πάρουν πλεονεκτικές θέσεις. Ως αποτέλεσμα, η περιοχή πλημμύρισε, με την κίνηση να γίνεται μέσω προσωρινών γεφυρών.

► Διαβάστε επίσης: Εθελοντές στο Λβιβ εργάζονται ασταμάτητα σε μυστική τοποθεσία

Αποκολουθεί η περιγραφή του:

Στα περίχωρα του Κιέβου και με κατεύθυνση προς τα Βόρεια, δημιουργούνται τεράστιες ουρές από αυτοκίνητα που περιμένουν ίσως και ώρες προσπαθώντας να κινηθούν από και προς το Κίεβο, καθώς οι γέφυρες ανατινάχθηκαν από την αρχή του πολέμου από τις Ουκρανικές Δυνάμεις για να ανακόψουν την πορεία των Ρωσικών στρατευμάτων προς το Κιέβο.

Ads

► Διαβάστε επίσης: Για εβδομάδες χωρίς ρεύμα, στα ερείπια γύρω από το Κίεβο

Παράλληλα οι Ρωσικές δυνάμεις ανατίναξαν ένα φράγμα για να αποτρέψουν την άμυνα των Ουκρανικών δυνάμεων να πάρει πλεονεκτικές θέσεις μάχης, πλημμυρίζοντας την περιοχή με αποτέλεσμα η κίνηση να γίνεται μέσω προσωρινών γεφυρών που έχουν στήσει οι Ουκρανοί και σε ένα ρεύμα για τις δύο κατευθύνσεις, το οποίο λειτουργεί εναλλάξ προς την κάθε κατεύθυνση αντίστοιχα.

► Διαβάστε επίσης: Τα απομεινάρια της «μητέρας των μαχών»

Σε κάποια σημεία των γεφυρών, υπάρχουν οβίδες που έπεσαν αλλά δεν εξερράγησαν και πρέπει να αφαιρεθούν με ασφαλή τρόπο από τους πυροτεχνουργούς. Η εικόνα με τα παπούτσια μικρών παιδιών να οριοθετούν το σημείο που η οβίδα βρίσκεται καρφωμένη.

► Διαβάστε επίσης: Εικόνες καταστροφής στα περίχωρα του Κιέβου από ρωσικά χτυπήματα

image

image

image

image

image

image

image

image

image

image

image