Οι τοπικές αρχές στην Άγκυρα ανακοίνωσαν την απαγόρευση όλων των δημόσιων συγκεντρώσεων στην τουρκική πρωτεύουσα «εξαιτίας του κινδύνου επιθέσεων».

Ads

Στη σχετική ανακοίνωση αναφέρεται πως απαγορεύονται «όλα τα είδη συγκεντρώσεων και διαδηλώσεων σε δημόσιους χώρους όπως λεωφόρους, πλατείες, δρόμους και πάρκα έως την 30η Νοεμβρίου του 2016».

Το κυβερνείο της Άγκυρας επικαλείται για την απόφασή του «πληροφορίες» που κάνουν λόγο για «προετοιμασίες από παράνομες τρομοκρατικές οργανώσεις με στόχο τη διάπραξη επιθέσεων». Όπως τονίζεται η απόφαση επιβολής απαγόρευσης ελήφθη στο πλαίσιο της κατάστασης έκτακτης ανάγκης που κηρύχθηκε τον Ιούλιο μετά την αποτυχημένη απόπειρα πραξικοπήματος.

Στην Άγκυρα έχουν σημειωθεί αρκετές επιθέσεις τους τελευταίους 12 μήνες, κάποιες εκ των οποίων συνδέονται με την αναζωπύρωση της σύρραξης με τους Κούρδους και άλλες αποδίδονται στο Ισλαμικό Κράτος.

Ads

Η πιο πολύνεκρη επίθεση σημειώθηκε την 10η Οκτωβρίου του 2015, όταν 103 άνθρωποι σκοτώθηκαν σε μια βομβιστική επίθεση μπροστά σε έναν σιδηροδρομικό σταθμό στην Άγκυρα. Η διπλή βομβιστική επίθεση σημειώθηκε κατά της πορείας ειρήνης που πραγματοποιούσε το φιλοκουρδικό Δημοκρατικό Κόμμα των Λαών (HDP) και άλλες Αριστερές οργανώσεις.

Η στιγμή της έκρηξης