Η εφημερίδα «New York Times» φέρνει στο φως τις καταγγελίες δύο γυναικών που κατηγορούν τον Ντόναλντ Τραμπ για σεξουαλική παρενόχληση.

Ads

Από την πλευρά του υποψηφίου των Ρεπουμπλικάνων κάνουν λόγο για «προϊόν φαντασίας». Ωστόσο οι απόψεις των πολιτικών αναλυτών συγκλίνουν ότι η δημοσιοποίηση και αυτών των καταγγελιών θα έχει αρνητικές επιπτώσεις στη δημοτικότητα του προεδρικού υποψηφίου των Ρεπουμπλικάνων και ενώ γόνιμος πολιτικός χρόνος λιγοστεύει αισθητά μέχρι τη διενέργεια των προεδρικών εκλογών της 8ης Νοεμβρίου.

Μία από τις γυναίκες, η Τζέσικα Λιντς, εμφανίστηκε τηλεοπτικά περιγράφοντας τη σεξουαλική παρενόχληση που δέχτηκε από τον Τραμπ στη διάρκεια πτήσης στην πρώτη θέση αεροσκάφους με προορισμό τη Νέα Υόρκη, στη δεκαετία του ’80. Η δεύτερη γυναίκα, η Ρέισελ Κρουκς, περιέγραψε πως ο Τραμπ “τη φίλησε στο στόμα” το 2005, έξω από ασανσέρ στον ιδιόκτητο πύργο του στο Μανχάταν, όπου η ίδια εργαζόταν στη ρεσεψιόν μεσιτικής εταιρίας.

«Όλο το δημοσίευμα είναι μυθιστόρημα, ενώ είναι επικίνδυνο για μια τέτοια εφημερίδα να παρουσιάζει μία τέτοια ιστορία στοχεύοντας να πλήξει το χαρακτήρα του Ντόναλντ Τραμπ», δήλωσε εκπρόσωπος του Τραμπ στο Reuters για το δημοσίευμα του New York Times, ανακοινώνοντας πως ο υποψήφιος για την προεδρία των ΗΠΑ θα υποβάλλει μήνυση κατά της εφημερίδας.

Ads

Οι καταγγελίες των δύο γυναικών βλέπουν το φως της δημοσιότητας, μετά την αποκάλυψη ενός βίντεο από το 2005, στο οποίο ακούγεται ο Τραμπ να μιλά με σεξιστικό τρόπο για τις γυναίκες, αλλά και να περιγράφει τις μεθόδους που χρησιμοποιούσε προκειμένου να συνάπτει ερωτικές σχέσεις μαζί τους.