Με απαγόρευση του αλκοόλ αντιμετώπισαν οι τοπικές Αρχές και οι κάτοικοι στην περιοχή Οστριτζ της Γερμανίας τους εκατοντάδες νεο-Ναζί που συγκεντρώθηκαν στο ακροδεξιό φεστιβάλ «Ασπίδα και σπαθί» («Shield and Sword» – SS).

Ads

Όπως αναφέρει το ρεπορτάζ του BBC, το δικαστήριο της Δρέσδης επέβαλε απαγόρευση πώλησης αλκοόλ στο συναυλιακό χώρο, ως ένα μέτρο καταπολέμησης του αυξανόμενου νεοναζιστικού ρεύματος στην ανατολική πόλη, που βρίσκεται κοντά στα σύνορα με την Πολωνία. Έται, η αστυνομία κατάσχεσε 4.500 λίτρα μπύρας, ενώ οι ντόπιοι αγόρασαν περισσότερα από 200 κιβώτια μπύρας στα σούπερ μάρκετ της πόλης, ώστε οι νεοναζιστές επισκέπτες του φεστιβάλ να μείνουν «στεγνοί».

«Το σχέδιο οργανώθηκε μία εβδομάδα νωρίτερα. Θέλαμε να στεγνώσουμε τους Ναζί. Για αυτό αδειάσαμε τα ράφια των σούπερ μάρκετ» δήλωσε στην εφημερίδα Bild ο ακτιβιστής Γκεόργκ Σαλντιτ.

Η γερμανική εφημερίδα Süddeutsche Zeitung αναφέρει ότι 500-600 ακροδεξιοί παρακολούθησαν το φεστιβάλ, σε σύγκριση με περίπου 1.200 πέρυσι.

Ads

Μια γυναίκα, κάτοικος της πόλης, εξήγησε στην τηλεόραση ZDF γιατί οι νεοναζί ήταν ανεπιθύμητοι. «Για μας είναι σημαντικό να στείλουμε το μήνυμα από το Οστριτζ ότι υπάρχουν άνθρωποι που δεν θα το ανεχτούν, που λένε ότι” έχουμε διαφορετικές αξίες εδώ, δίνουμε ένα παράδειγμα, το οποίο δεν είναι η εικόνα μιας ακροδεξιάς συναυλίας, η οποία κυριαρχεί στις αναφορές των μέσων ενημέρωσης».

Το δικαστήριο της Δρέσδης δικαιολόγησε την απαγόρευση του αλκοόλ στο φεστιβάλ λέγοντας ότι «η εκδήλωση έχει προφανώς πολεμικό και επιθετικό χαρακτήρα» και υπήρχε ο κίνδυνος το αλκοόλ να καταστήσει πιθανότερη τη βία.

Με απαγόρευση του αλκοόλ αντιμετώπισαν οι τοπικές Αρχές και οι κάτοικοι στην περιοχή Οστριτζ της Γερμανίας τους εκατοντάδες νεο-Ναζί που συγκεντρώθηκαν στο ακροδεξιό φεστιβάλ