Η Τουρκία αρνήθηκε να δώσει διαπίστευση στη νέα ανταποκρίτρια της νορβηγικής εφημερίδας Aftenposten στην Κωνσταντινούπολη. Αν και η γειτονική χώρα δεν αιτιολόγησε την απόφασή της, την εξήγηση έδωσε η ίδια η εφημερίδα…

Ads

Η δημοσιογράφος της εφημερίδας… αγάπησε και αυτό στάθηκε αρκετό για την Τουρκία ώστε να της βάλει φρένο στη νέα της καριέρα. Το πρόβλημα; Ότι αγάπησε έναν Κούρδο, επίσης δημοσιογράφο, με τον οποίο και είναι αρραβωνιασμένη.

«Έχουμε ανταποκριτές σε χώρες όπως η Ρωσία και η Κίνα και εργαζόμαστε εκεί χωρίς μεγάλα προβλήματα, ενώ εδώ μας αρνούνται το δικαίωμα να βρισκόμαστε στην Τουρκία, μια χώρα-μέλος του ΝΑΤΟ»”, έγραψε ο αρχισυντάκτης της Aftenposten Έσπεν Έγκιλ Χάνσεν στις στήλες της εφημερίδας, μετά το περιστατικό.

Ο πρεσβευτής της Τουρκίας στο Όσλο δεν σχολίασε το γεγονός, με τον δεύτερο στην ιεραρχία της πρεσβείας Ουλκού Κοτζάεφε να δηλώνει μόνο ότι «κάθε περίπτωση εξετάζεται με τα δικά της κριτήρια και πως οι τουρκικές αρχές δεν εκφράζονται για τους λόγους για τους οποίους κάποιος δεν λαμβάνει διαπίστευση Τύπου».

Ads

Ο επικεφαλής της νορβηγικής διπλωματίας στην Τουρκία από την άλλη, Μπέργκε Μπρέντε,  εξέφρασε στον Τούρκο ομόλογό του την «απογοήτευσή» του.