Η οικογένεια της Μις Ιράκ, Sarah Idan, αναγκάστηκε να εγκαταλείψει την πατρίδα της μετά από τη selfie φωτογραφία της κόρης τους με την Μις Ισραήλ, που αναρτήθηκε στον προσωπικό της λογαριασμό της πρώτης στο Instagram. Την είδηση επιβεβαίωσε η ίδια η Idan στον Ιndependent. 

Ads

Τη φωτογραφία της Idan συνόδευε η λεζάντα: «Ειρήνη και αγάπη από τη Μις Ιράκ και την Μις Ισραήλ». Την ίδια φωτογραφία στα social media και η καλλονή από το Ισραήλ, Adar Gandelsman, με αποτέλεσμα οι δύο γυναίκες να συγκεντρώσουν πάνω από 5.000 like η καθεμία, μαζί όμως και με αρνητικά σχόλια.

H Sarah Idan, δεν αποκάλυψε ούτε πού πήγαν ούτε πόσο καιρό θα παραμείνουν κρυμμένοι. Έντονες αντιδράσεις και ενόχληση προκάλεσαν στο Ιράκ και οι φωτογραφίες της Idan με μπικίνι. 

«Αυτά τα δύο πράγματα δημιούργησαν μπελάδες για αυτήν στη χώρα της, όπου ορισμένοι εξαπέλυσαν απειλές εναντίον της και της οικογένειάς της, ότι δηλαδή εάν δεν επέστρεφε στο Ιράκ και δεν κατέβαζε τις φωτογραφίες (σ.σ. από τα κοινωνικά δίκτυα)  θα της αφαιρούσαν τον τίτλο και θα την σκότωναν» είπε η Μις Ισραήλ, μιλώντας στο Israeli TV.

Ads

Η Idan δεν έχει κατεβάσει τη φωτογραφία, αλλά έχει υπεραμυνθεί της στάσης της μέσω ανάρτησης στα αραβικά.

Σημειώνεται ότι, ήταν η πρώτη φορά σε 45 χρόνια που το Ιράκ συμμετείχε στον διαγωνισμό ομορφιάς για την ανάδειξη της Μις Κόσμος.