Ως θύμα απόπειρας δολοφονίας παρουσιάζουν τον Ρώσο Πρόεδρο Βλαντιμιρ Πούτιν ανεπιβεβαίωτες φήμες που έκαναν λόγο για επίθεση με εκρηκτικά στο αυτοκίνητό του. 

Ads

Μάλιστα, όπως μετέδωσε η Express, ένας δυνατός κρότος στον αριστερό μπροστινό τροχό έπληξε τη λιμουζίνα του Ρώσου προέδρου και πυκνός καπνός φέρεται να βγήκε από το όχημα. Η αυτοκινητοπομπή του Βλαντιμίρ Πούτιν δέχθηκε επίθεση με εκρηκτικά κατά τη διάρκεια ενός πρόσφατου ταξιδιού, ισχυρίζονται μη επαληθευμένες αναφορές από το Telegram.

Σύμφωνα με το κανάλι General SVR Telegram, το οποίο φέρεται να διευθύνεται από άτομο που εδρεύει στο Κρεμλίνο, ένα αυτοκίνητο μπλόκαρε το μπροστινό όχημα στην αυτοκινητοπομπή του Πούτιν, ενώ ένα άλλο αυτοκίνητο οδήγησε γύρω από την αυτοκινητοπομπή και έριξε ένα εκρηκτικό στο όχημα που μετέφερε τον Ρώσο Πρόεδρο.

Σύμφωνα με το ίδιο κανάλι: «Στο δρόμο προς την κατοικία, λίγα χιλιόμετρα μακριά, το πρώτο αυτοκίνητο συνοδείας μπλοκαρίστηκε από ασθενοφόρο, το δεύτερο αυτοκίνητο συνοδείας οδήγησε τριγύρω χωρίς να σταματήσει, ένα ξαφνικό εμπόδιο, και ενώ οδηγούσε γύρω από το εμπόδιο, το τρίτο αυτοκίνητο, στο οποίο βρισκόταν ο Πούτιν, ακούστηκε ένας δυνατός κρότος από τον αριστερό μπροστινό τροχό ακολουθούμενος από βαρύ καπνό». Το δημοσίευμα υποστηρίζει ότι παρά την έκρηξη, το αυτοκίνητο που μετέφερε τον Πούτιν κατάφερε να φτάσει στον προορισμό του.

Ads

Σύμφωνα με τη DailyMail, η λιμουζίνα του Πούτιν χτυπήθηκε και ακούστηκε ένας «δυνατός κρότος» στον «αριστερό μπροστινό τροχό. Ακολούθησε καπνός.

Το αυτοκίνητο έφτασε ασφαλές και με τον Πούτιν σώο, αλλά υπήρξαν πολλές συλλήψεις από την υπηρεσία ασφαλείας του – ενώ άλλοι σωματοφύλακες εξαφανίστηκαν – εν μέσω ισχυρισμών ότι οι μυστικές πληροφορίες σχετικά με τις κινήσεις του 69χρονου ηγεμόνα διακυβεύτηκαν, ανέφερε το κανάλι Telegram του General SVR.