Ένας άνδρας, περίπου στα 50, αυτοπυρπολήθηκε έξω από το δικαστήριο του Όσλο, όπου δικάζεται ο Άντερς Μπέρινγκ Μπρέιβικ για τη δολοφονία 77 ανθρώπων τον περασμένο Ιούλιο στη Νορβηγία.

Ads

 
Ο εν λόγω άνδρας αρχικά εμποδίστηκε από τις αστυνομικές δυνάμεις να περάσει εντός της περιμέτρου ασφαλείας που έχει σχηματιστεί έξω από το δικαστήριο και στη συνέχεια περιλούστηκε με εύφλεκτο υγρό, αυτοπυρπολήθηκε και πλησίασε το σημείο ελέγχου.
 
Αυτόπτες μάρτυρες λένε ότι φώναξε κάτι προς τους αστυνομικούς αλλά δεν έγινε αντιληπτό τι τους είπε. Τελικά η αστυνομία έσβησε τη φωτιά και ο άνδρας διακομίστηκε στο νοσοκομείο με εγκαύματα. 

Ο εκπρόσωπος της αστυνομίας Kjell Jan Kverme εκτιμά ότι ο άνδρας είναι Νορβηγός ωστόσο όπως δήλωσε «δεν είμαστε σίγουροι 100% για την ταυτότητά του. Είναι σοβαρά τραυματισμένος με σοβαρά εγκαύματα στην κοιλιά και το στήθος». 

Ads

Εν τω μεταξύ, εντός δικαστηρίου, συνεχίστηκαν οι μαρτυρίες από τη δολοφονική επίθεση του Μπρέιβικ στο νησί Utoeya, με τους μάρτυρες να περιγράφουν πως κυνηγήθηκαν από τον δράστη. Σύμφωνα με τους αυτόπτες μάρτυρες ο Μπρέιβικ αρχικά πυροβολούσε τα θύματα για να τα ακινητοποιήσει και στη συνέχεια τους πυροβολούσε και στο κεφάλι.