Σαφές χρονοδιάγραμμα «που θα βάζει τέλος στην 47χρονη ισραηλινή κατοχή των παλαιστινιακών εδαφών» ζήτησε από το βήμα της Γενικής Συνέλευσης του ΟΗΕ ο επικεφαλής της Παλαιστινιακής Αρχής Μαχμούντ Αμπάς, κάνοντας έκκληση να αναγνωριστεί η «ανεξαρτησία του Κράτους της Παλαιστίνης». Κατηγόρησε το Ισραήλ ότι εξαπέλυσε «ένα νέο πόλεμο γενοκτονίας» στη Γάζα, και υποσχέθηκε ότι θα κάνει τα πάντα για να «τιμωρηθούν οι ένοχοι».

Ads

Ο επικεφαλής της Παλαιστινιακής Αρχής, τόνισε ότι δεν έχουν αξία οι διαπραγματεύσεις, όταν δεν υπάρχει στο τέλος ένα σαφές χρονοδιάγραμμα για την αποχώρηση των Ισραηλινών. «Είναι επιτέλους η ώρα να τελειώσει η κατοχή», ανέφερε χαρακτηριστικά, προσθέτοντας ότι «η ώρα της ανεξαρτησίας του Κράτους της Παλαιστίνης έχει φθάσει».

Ο παλαιστίνιος πρόεδρος σημείωσε ότι η πρόσφατη επιχείρηση των Ισραηλινών στη Γάζα ήταν «ο τρίτος κατά σειρά πόλεμος σε διάστημα 5 ετών που διεξήγαγε το ρατσιστικό Κράτος κατοχής». «Η διαφορά αυτήν την φορά είναι το μεγαλύτερο εύρος αυτού του εγκλήματος της γενοκτονίας», συμπλήρωσε. 

«Στο όνομα της Παλαιστίνης και του λαού της, διαβεβαιώνω ότι δεν θα ξεχάσουμε ποτέ, δεν θα συγχωρήσουμε ποτέ και δεν θα αφήσουμε ποτέ εγκληματίες πολέμου να αποφύγουν την τιμωρία», υπογράμμισε.

Ads