Αεροσκάφος του αμερικανικού Πολεμικού Ναυτικού με 11 επιβαίνοντες συνετρίβη στη θαλάσσια περιοχή ανοιχτά των ακτών της Ιαπωνίας, νοτιοανατολικά της Οκινάουα, ανακοίνωσε ο αμερικανικός στρατός.

Ads

Η αιτία της συντριβής του και η ταυτότητα του πληρώματος και των επιβατών δεν έχουν δοθεί στη δημοσιότητα μέχρι να ειδοποιηθούν οι συγγενείς τους, αναφέρει ανακοίνωση του Πολεμικού Ναυτικού, σύμφωνα με το BBC.

Όπως ανακοίνωσε ο 7ος στόλος του Αμερικανικού Ναυτικού που βρίσκεται στην Ιαπωνία, το αεροσκάφος συνετρίβη στον Ειρηνικό την ώρα που επέστρεφε προς το αεροπλανοφόρο USS Ronald Reagan, το οποίο έπλεε στην Θάλασσα των Φιλιππίνων. 

Σύμφωνα με το υπουργείο Άμυνας της Ιαπωνίας, το οποίο επικαλείται το AFP, οκτώ από τους επιβαίνοντες διασώθηκαν από τις αμερικανο-ιαπωνικές ομάδες διάσωσης.

Ads

Ο Ιάπωνας υπουργός Άμυνας Ιτσουνόρι Ονοντέρα είπε στους δημοσιογράφους ότι το αμερικανικό Πολεμικό Ναυτικό τον ενημέρωσε πως η πτώση του αεροσκάφους στην Θάλασσα των Φιλιππίνων πιθανόν οφείλεται σε μηχανική βλάβη.

Ο τύπος του αεροσκάφους είναι C-2 Greyhound, μεταφέρει προσωπικό, αλληλογραφία και άλλα εμπορεύματα από χερσαίες βάσεις σε αεροπλανοφόρα που επιχειρούν σε θαλάσσιες περιοχές.

Τα αεροσκάφη αυτού του τύπου πραγματοποιούν πτήσεις εδώ και περισσότερες από πέντε δεκαετίες και πρόκειται να αντικατασταθούν από τα Osprey.