Ο Παντελής Κοκαβέσης, συνεργάτης του υποψηφίου δημάρχου Χειμάρρας Φρέντι Μπελέρη, κρίθηκε επίσης προφυλακιστέος από τις δικαστικές αρχές της Αλβανίας.

Ads

Η απόφαση προφυλάκισης έγινε γνωστή στο πανεπιστημιακό νοσοκομείο Τιράνων, όπου νοσηλεύεται ο κ. Κοκαβέσης, καθώς αντιμετωπίζει σοβαρά προβλήματα υγείας. Πριν ένα χρόνο είχε προβεί σε μεταμόσχευση καρδιάς, όπως μεταδίδει η ΕΡΤ.

Νωρίτερα σήμερα, το δικαστήριο της Αυλώνας αποφάσισε την προφυλάκιση του υποψηφίου δημάρχου Χειμάρρας και Eλληνα ομογενούς Διονύση-Φρέντι Μπελέρη

Και οι δύο δικαιούνται να κάνουν έφεση σε πέντε μέρες από σήμερα και το εφετείο να αποφανθεί εντός δέκα ημερών. 

Ads

Αύριο, Κυριακή 14/5, ο κ. Μπελέρης θα είναι κανονικά στο ψηφοδέλτιο και μπορεί να ψηφιστεί από τους υποστηρικτές του.

Το μήνυμα του Μπελέρη μέσα από τη φυλακή

Το πρώτο μήνυμα μετά την απόφαση προφυλάκισής του έστειλε ο υποψήφιος δήμαρχος Χειμάρρας, Φρέντι Μπελέρης.

Όπως μετέδωσε το OPEN, ο Φρέντι Μπελέρης δήλωσε πως «αύριο η ψήφος σας σώζει τον τόπο και τη Δημοκρατία».

Σύμφωνα με το ρεπορτάζ του τηλεοπτικού σταθμού που ήρθε σε επαφή με τον γιο του, το ενδιαφέρον για την συμμετοχή στις αυριανές εκλογές έχει αυξηθεί, με τους πολίτες που θα κάνουν το ταξίδι από την Ελλάδα στην περιοχή για να ψηφίσουν να είναι περισσότεροι από τις αρχικές εκτιμήσεις.

Υπενθυμίζεται ότι ότι ο Μπελέρης συνελήφθη μόλις δύο 24ωρα πριν από τις δημοτικές εκλογές στη γειτονική χώρα, με την κατηγορία της εξαγοράς ψήφων.

Η σύλληψη του μέλους της Ελληνικής Εθνικής Μειονότητας σήμανε συναγερμό στην κυβέρνηση, με τον πρέσβη της Ελλάδας στα Τίρανα να προβαίνει την Παρασκευή σε σχετικό διάβημα στο υπουργείο Εξωτερικών της Αλβανίας, κατόπιν οδηγιών του υπουργού Εξωτερικών Νίκου Δένδια.

Επίσης, με σφοδρότητα αντέδρασαν οι φορείς της μειονότητας, ΟΜΟΝΟΙΑ και ΚΕΑΔ, για την πρωτοφανή, όπως τη χαρακτηρίζουν επίθεση εναντίον του ελληνισμού της Αλβανίας.

Ο Φρέντι Μπελέρης, πρόεδρος του τοπικού παραρτήματος της ΟΜΟΝΟΙΑΣ, κατέρχεται στις δημοτικές εκλογές της Χειμάρρας, ως υποψήφιος δήμαρχος υποστηριζόμενος τόσο από το Κόμμα Ένωσης Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων (ΚΕΑΔ) και την ΟΜΟΝΟΙΑ, όσο και από τον συνασπισμό της αντιπολίτευσης, του οποίου ηγείται το Δημοκρατικό Κόμμα του Σαλί Μπερίσα και το Κόμμα Ελευθερίας του τέως προέδρου της Δημοκρατίας Ιλίρ Μέτα.