Άλλος ένας Παλαιστίνιος σκοτώθηκε σήμερα από σφαίρες ανδρών των ισραηλινών δυνάμεων ασφαλείας στα βορειοανατολικά της Ιερουσαλήμ, σε συγκρούσεις με Ισραηλινούς στρατιώτες.

Ads

Ο Μπάσελ Ισμαήλ, 24 ετών, είναι ο τρίτος Παλαιστίνιος που χάνει τη ζωή του σήμερα, σε διαδηλώσεις διαμαρτυρίας κατά της απόφασης του Αμερικανού προέδρου Ντόναλντ Τραμπ να αναγνωρίσει την Ιερουσαλήμ ως πρωτεύουσα του Ισραήλ. Σκοτώθηκε στην Ανάτα, μια κοινότητα μεταξύ της Ιερουσαλήμ και της κατεχόμενης Δυτικής Όχθης.

Νωρίτερα, δύο ακόμα Παλαιστίνιοι σκοτώθηκαν από πυρά Ισραηλινών στη λωρίδα της Γάζας, ενώ συμμετείχαν σε διαδηλώσεις κατά της αναγνώρισης από τον πρόεδρο των ΗΠΑ Ντόναλντ Τραμπ της Ιερουσαλήμ ως πρωτεύουσας του Ισραήλ, ανακοίνωσε το υπουργείο Υγείας στη Γάζα.

Ο Γιάσερ Σόκαρ, 32 ετών, ήταν ο πέμπτος Παλαιστίνιος που σκοτώθηκε στη λωρίδα της Γάζας, είτε από Ισραηλινούς που πυροβολούν από την άλλη πλευρά του συνοριακού φράχτη είτε από αεροπορικές επιδρομές, μετά την ανακοίνωση της απόφασης του Τραμπ στις 6 Δεκεμβρίου.

Ads

Νωρίτερα σήμερα το υπουργείο Υγείας στη Γάζα ανακοίνωσε τον θάνατο ενός ακόμα Παλαιστινίου που έπεσε νεκρός από πυρά Ισραηλινών στρατιωτών στη Γάζα, του Ιμπραχίμ Αμπού Τουράγια, 29 ετών.