Τους δέκα έφτασαν οι νεκροί ορειβάτες στο Έβερεστ μετά και τον εντοπισμό τεσσάρων πτωμάτων μέσα σε μια σκηνή στο υψηλότερο καταφύγιο του βουνού.

Ads

Οι νεκροί ορειβάτες βρέθηκαν από μία ομάδα διασωστών που ήταν εκεί για να ανακτήσουν το πτώμα ενός Σλοβάκου ορειβάτη που πέθανε το Σαββατοκύριακο, δήλωσε ο  αξιωματούχος του τμήματος τουρισμού, Χεμάντα Ντακάλ.

Οι ταυτότητες των νεκρών ορειβατών στη σκηνή είναι ακόμη άγνωστες ενώ και άλλοι διασώστες κατευθύνονται εκεί για να μάθουν περισσότερες λεπτομέρειες.

Ο Μίνγκμα Σέρπα, της ομάδας Seven Summit Treks, που συντόνιζε τις προσπάθειες ανάκαμψης του πτώματος του Σλοβάκου ορειβάτη, είπε πως οι διασώστες βρήκαν τα 4 πτώματα την Τρίτη το βράδυ.

Ads

Τα πτώματα ήταν στο καταφύγιο 4 στο South Col, που βρίσκεται στα 8.000 μέτρα, και είναι το τελευταίο σημείο πριν οι ορειβάτες επιχειρήσουν την κατάκτηση της κορυφής. Οι προσπάθειες για την απομάκρυνση των πτωμάτων θα απαιτούσε πολλούς διασώστες, προκειμένου να τα μεταφέρουν στο camp 2, από όπου μπορούν να πετάξουν με ελικόπτερο.